Gezonde Italiaanse formule wil Benelux-markt veroveren


Combinatie verse producten, design en snel betalingssysteem basis succes in Duitsland

ANTWERPEN, 20060829 -- Vapiano, de snelgroeiende Duitse restaurantketen opent op 31 augustus 2006 haar deuren in Antwerpen. Vervolgens zullen er vestigingen in Brussel, Luik, Gent, Den Haag en Rotterdam geopend worden. Vanwege de groei is volgens de directie van Vapiano de tijd aangebroken om de eerste restaurants buiten Duitsland neer te gaan zetten. Het doel is om binnen afzienbare tijd 7 zaken in België en 15 in Nederland geopend te hebben.

De Groenplaats zal het decor vormen van de opening tevens lancering van Vapiano Benelux. In 2002 startte Vapiano in Hamburg en het concern heeft inmiddels 11 vestigingen op A-locaties in o.a. Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt en München. Verse producten in een designer decor met een fast-casual ambiance zijn de pijlers van het concept dat "fresh, quick & tasty" als motto heeft. Vapiano richt zich op een brede doelgroep: de zakenlunch, uitgebreid diner of een snel hapje en drankje in de loungebar. Studenten, shoppers en toeristen zullen eveneens hun weg naar Vapiano vinden, vooral de lage prijs zal een grote groep aanspreken. Een pasta, salade of pizza kost tussen de 4 en 8 euro. Het alternatieve betalingssysteem maakt het mogelijk met een minimale bedieningsbezetting te werken. De klant krijgt een kaart bij binnenkomst, bestellingen worden op deze kaart elektronisch bijgeschreven en bij vertrek wordt er afgerekend. Gemiddeld worden er per dag zo'n 900 verse salades, pasta's en pizza's bereid. Dit jaar won Vapiano de Hamburger Foodservice-prijs, nooit eerder werd aan zo'n jong bedrijf deze prestigieuze prijs uitgereikt.

Achter het Vapiano Benelux-project staat Al Dente food & beverage van Rob Schut, eerder drijvende kracht achter Amsterdamse horecaondernemingen De Omval, Hoppe en Dante: "Gezond wordt de trend en de foodcourt-achtige aanpak in een open, transparante en dynamische omgeving spreekt een groot publiek aan. Ik liep in Duitsland een Vapiano binnen en voelde meteen: deze jas past mij uitstekend, dit moet lukken in de Benelux". Jeroen van Welsenes (eerder national sales manager van Heineken) en Wibo Rademaker (Van Der Valk) maken het team compleet.





Al Dente food & beverage b.v.