Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt aanrijding met dodelijke afloop (31/08/06)

OOSTERHOUT NB, 31 augustus 2006

Wat de man daar deed en waar hij naar onderweg was, is nog onbekend. De politie houdt diverse opties open. Zo zou het kunnen gaan om iemand die een korte weg zocht en via de snelweg wilde oversteken. Ook sluit de politie niet uit dat het om een verwarde man ging, die onbedoeld op de snelweg terecht is gekomen. Nader onderzoek moet hierover duidelijkheid verschaffen.
De voetganger overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Ook de identiteit van de automobilist wordt door de politie nog niet vrijgegeven. De man is dusdanig in shock, dat de politie eerst voor goede opvang voor de man wil zorgen. Als de man daartoe in staat is, zal de politie een verklaring van hem afnemen.

Politiemedewerkers van Verkeersongevallenanalyse (unit Forensisch Technische Onderzoeken) hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ze kregen daarbij hulp van brandweerlieden die er onder andere voor zorgden dat de plaats van de aanrijding verlicht werd.

De politie zet het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer en naar de precieze toedracht van het noodlottige verkeersongeval voort.

Auteur: Leonie van Ooijen