Laurus NV

Hendrix Meat Group

's-Hertogenbosch, 31 augustus 2006

Laurus deelt mede met C.V. ('HMG') overeenstemming te hebben bereikt over de beëindiging van de overeenkomst op grond waarvan Laurus vlees en vleesproducten van HMG betrekt. Beëindiging van deze overeenkomst is noodzakelijk omdat door de verkoop van de Edah-winkels het afnamevolume van deze producten sterk zal dalen.

Laurus Nederland B.V. neemt tegen de boekwaarde de activa over van de Centrale Slagerij in Beilen, die de Super de Boer winkels belevert. Deze terugkoopverplichting was opgenomen in de oorspronkelijke overeenkomst uit 2001. In het kader van de beëindiging van deze overeenkomst zal Laurus aan HMG een bedrag van circa EUR 8 miljoen vergoeden. In overleg met Laurus heeft HMG het voornemen uitgesproken om de Centrale Slagerij in Someren te sluiten.

Het geschil met HMG over de historische volumeverplichtingen, waarover Laurus op 26 juli 2006 berichtte, valt hierbuiten. Over dit geschil zijn partijen een procedureregeling voor de arbitrage overeengekomen, die naar verwachting voor het einde van het jaar wordt beslist.

In de verwachte kosten voor de herstructurering van Laurus, getroffen in het kader van de verkoop van Edah en Konmar, is met bovenstaande items rekening gehouden.

Laurus zal de ondernemingsraad raadplegen over de voorgenomen terugkoop van de Centrale Slagerij in Beilen, terwijl partijen toepassing zullen geven aan de SER Fusiegedragsregels 2000.