Ingezonden persbericht

Jack Spijkerman in zee met Buro Renkema

Comedy-collectief Buro Renkema is een samenwerking aangegaan met het tvprogramma Koppensnellers van Jack Spijkerman op Talpa. Komend seizoen levert Buro Renkema wekelijks een bijdrage in de stijl van de satirische filmpjes zoals deze nu al op www.burorenkema.nl te zien zijn.

'Er waren meerdere partijen geïnteresseerd in een samenwerking, maar de leukste gesprekken voerden we op het kantoor van Jack bij Koppensnellers,' aldus Joyce Renkema, een medewerker van Buro Renkema. 'We hebben echt het idee dat we elkaar begrijpen en op één lijn zitten. Bovendien kregen we méér dan bij anderen de vrijheid wat betreft inhoud en vorm.'

Na afloop van de tv-uitzendingen op Talpa zullen de Buro Renkema filmpjes ook nog altijd online verschijnen. 'Voor onze online-fans wordt het alleen maar leuker en regelmatiger. Het is geweldig om door te gaan op dezelfde Buro Renkema voet, maar nu mét ondersteuning van een legendarische tv-traditie op het gebied van humor.'

Buro Renkema werd in 2005 opgericht door schrijvers en comedians Pieter Jouke, Edo Schoonbeek en Arjen Lubach en vond samen met webloguitgeverij Small Media Group binnen enkele maanden een online-publiek van één miljoen pageviews per maand.

Koppensnellers begint dit seizoen met een compilatie van eerdere uitzendingen op 16 september om 19:30. Een dag later, op 17 september om 20:30 staat de eerste nieuwe uitzending gepland.