ADO Den Haag
Den Haag, donderdag 31 augustus 2006

T.a.v. de sportredactie

Geert den Ouden naar Willem II

Geert den Ouden speelt de rest van het seizoen voor Willem II. ADO Den Haag bereikte vandaag met de club uit Tilburg een akkoord over zijn overgang. De 30-jarige aanvaller ging met de Tricolores een overeenkomst voor de duur van één seizoen aan.

Den Ouden was bij de residentieclub bezig aan zijn derde seizoen. Hij kwam in de zomer van 2004 over van het Zweedse Djurgårdens IF. Zijn contract loopt aan het einde van het huidige seizoen af.

Geert Den Ouden begon zijn loopbaan bij amateurclub SV Smitshoek. Daarna speelde hij betaald voetbal bij Excelsior en RBC Roosendaal. Voor Excelsior scoorde hij 33 goals in 94 wedstrijden in de Eerste Divisie. Vanaf het seizoen 2001/2002 kwam de 1 meter 93 lange spits uit voor RBC Roosendaal. Met de Brabantse ploeg promoveerde Den Ouden in zijn eerste seizoen via de nacompetitie naar de Eredivisie. In Roosendaalse dienst scoorde hij in 62 duels in totaal 29 doelpunten.

In de periode 2003-2004 speelde Den Ouden twee seizoenen voor Djurgårdens IF (DIF). In zijn eerste jaar in Zweedse dienst werd DIF, met Stockholm als thuisbasis, voor de tiende keer kampioen van Zweden. Den Ouden speelde voor DIF in totaal 23 wedstrijden waarin hij 14 keer tot scoren kwam. In de afgelopen twee seizoenen speelde hij 60 competitie-wedstrijden voor ADO Den Haag (17 doelpunten).

Noot voor de redactie (