Gemeente Hilversum

Fusie Hydron Midden-Nederland voldoet aan voorwaarde gemeenteraad Hilversum

31 augustus 2006
De aandeelhoudersvergadering van drinkwaterbedrijf Hydron Midden-Nederland heeft woensdag 30 augustus ingestemd met de fusie met Hydron Flevoland en Vitens, onder voorwaarde dat het salaris van de bestuurders van het nieuwe waterbedrijf niet hoger zal zijn dan dat van de minister-president. Daarmee voldoet de fusie aan de voorwaarde die de gemeenteraad van Hilversum, dat 6% van de Hydron aandelen bezit, in de raadsvergadering van 5 juli jl. had meegegeven aan wethouder Karin Walters.

In het beloningsbeleid wordt ook opgenomen dat de huidige bonus op het salaris van 10% niet wordt verhoogd naar 20% bij het nieuwe bedrijf Vitens. Ook moeten de targets, die moeten worden gehaald om voor die bonussen in aanmerking te komen, concreter en ambitieuzer worden. Het beloningsbeleid moet bij de eerste aandeelhoudersvergadering van Vitens op de agenda staan, zodat het meteen voor het nieuwe bedrijf vastgesteld kan worden.
De aandeelhouders hebben tevens van de directeur van Hydron Midden-Nederland de garantie gekregen dat de werkelijke tarieven straks niet hoger zullen uitpakken dan de tarieven zoals opgenomen in de fusie-documenten. Mochten er toch hogere tarieven dreigen, dan zullen de tarieven laag worden gehouden doordat de aandeelhouders genoegen nemen met minder dividend.

Wethouder Karin Walters is blij dat met dit resultaat tegemoet wordt gekomen aan de wens van de Hilversumse gemeenteraad.