3 e persbericht van donderdag 31 augustus 2006

Eindhoven, 31-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie onderzoekt overval

De politie is een onderzoek begonnen naar een overval op een juwelierszaak aan de Demer. Drie mannen hebben de winkel donderdagmiddag rond 17.15 uur overvallen. Ze hebben een nog onbekende buit meegenomen en zijn er vervolgens te voet vandoor gegaan. Tien minuten later kon op de Neckerspoel een 28-jarige man zonder bekende woonplaats door de politie worden aangehouden. Dat gebeurde dankzij enkele oplettende omstanders en getuigen, die de politie naar de verdachte konden leiden. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie is nog op zoek naar de twee andere daders. Mensen die weten wie en/of waar die daders zijn, kunnen bellen met de recherche in Eindhoven via 0900-8844.

Eindhoven: Politie arresteert lastige bromfietser

De politie heeft donderdag rond 13.15 uur op de Beukenlaan een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat hij op zijn brommer op de kruising Frederiklaan/Essenstraat door het rode verkeerslicht reed. Toen ze hem op de Beukenlaan lieten stoppen en een bekeuring wilden uitschrijven, werd de verdachte erg agressief. Hij bedreigde de agenten met de dood en deed een snelle greep in zijn jaszak. Om te voorkomen dat hij daar iets uit kon pakken, werd de man aangehouden en geboeid in een politie-auto gezet. Met zijn voeten schopte hij vervolgens een zijruit van de wagen kapot, waarna hij wilde uitstappen. De agenten hebben de Eindhovenaar met pepperspray bespoten om hem rustig te krijgen. De man is naar het bureau gebracht en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In zijn jaszak bleek een grote schroevendraaier te zitten.

Helmond: Politie neemt rijbewijs automobilist in

Op de Heeklaan heeft de politie donderdagmiddag rond 16.00 uur een man van 85 jaar uit Helmond aangehouden. Hij zou kort daarvoor met zijn auto op de Houtse Parallelweg tegen een paaltje en een verkeersbord zijn gereden. Vervolgens reed hij op de Heeklaan het fietspad op en raakte daar een 30-jarige vrouw uit Helmond die een fietskar met daarin haar twee kinderen achter haar fiets had hangen. Daarbij raakte niemand gewond. De fietster heeft de sleutel uit het contact van de auto van de Helmonder gehaald zodat deze niet weg kon rijden. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau en daar zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 11.10 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Mierloseweg. Van de 1859 gecontroleerde voertuigen reden er 137 te hard. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Leende: Auto gestolen

Vanaf de Irislaan is tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 9.00 uur een personenauto weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes-Benz 108 CDI (69-BH-LF).

Vessem: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning met garage aan de Buikheide zijn onder meer een verwarmingsketel, een aanhangwagen, een oven, een magnetron en een boiler weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Aan de zijkant van de woning is een raam opengebroken.

Son: Auto weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Parklaan zijn een televisie en een personenauto weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag en donderdagochtend 11.00 uur. Het slot van de voordeur van het huis is opengebroken. De auto die is weggehaald betreft een rode Volkswagen Golf Cabrio (42-DL-VF).

Eersel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Kerkstraat zijn een postzegelverzameling, een muntenverzameling en sieraden weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 12.30 en 16.15 uur. Het slot van de achterdeur is opengebroken.