Ingezonden persbericht


Persbericht

't Lustelijck Groen de Zwaan

Op zondag 3 september vindt de tweede bijzondere middag plaats in de Utrechtse binnenstad. Onder de noemer 't Lustelijck Groen komen allerlei aspecten van de zeventiende eeuw aan bod.
Dit 17e eeuws tuinprogramma vindt plaats in de pandhof van de Domkerk. (aan het Domplein) Bloemist Peter van der Giessen maakt dan barokke boeketten, in de zeventiende eeuw werden dergelijke boeketten veel geschilderd. Stadschirurgijn Willem Anthonisz. Van der Marcke vertelt over de bijzondere geneeskrachtige planten die er in deze prachtige kloostertuin te vinden zijn en er is sfeervolle muziek van Clara Oscura en Jorge Oraison. Tijdens beide middagen is er een leuke knutselactiviteit met kruiden voor de kinderen.
Het programma begint om twee uur, en wordt herhaald om drie en om vier uur. De toegang is gratis.
Meer informatie via http://www.oculare.nl/ .

-einde persbericht-

't Lustelijck Groen is gemaakt door Geschiedenis voor 6 Zintuigen - Anne Nies Keur, in opdracht van Oculare. De kinderactiviteiten worden uitgevoerd door Confetti dell' Arte.
Met dank aan: Gemeente Utrecht, Rabobank, Drukkerij de Pelmolen, Bloemisterij De Korenschoof en de twee tuinen: de Pandhof Sinte Marie en de pandhof van Sint Maarten

Ter illustratie: foto van Het Lustelijck Groen De draak op 26 augustus 2006, graag vermelden foto gemaakt door Sjef Pieters

Verdere informatie: (078)6136694 / 06-40339543