TROS

Hilversum, 30-08-2006

Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie

BROOKE HOSPITAL FOR ANIMALS - PAKISTAN

Uitzending zondag 3 september

Nederland 2 - 12.10 uur

Martin gaus bezoekt dierenhulporganisaties

in pakistan

Martin Gaus bezoekt zondag 3 september in het programma BROOKE HOSPITAL FOR ANIMALS de Brooke-dierenhulporganisatie in Lahore, Pakistan.

In dit programma is te zien hoe drie bevlogen dierenartsen via gratis diergeneeskundige zorg lijdende paarden en ezels helpen, maar ook de straatarme mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van deze werkdieren.

Toen Martin Gaus 12 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met het werk van Brooke Hospital for Animals aarzelde hij geen moment. Onmiddellijk ging hij naar Caïro, waar hij een documentaire maakte over Brooke-Egypte, die in 1995 werd uitgezonden bij de TROS. In de jaren daarna maakte Martin Gaus voor de TROS documentaires over het werk van de Brooke-dierenartsen in Pakistan, India en Egypte.

Dat de uitzendingen op veel mensen een diepe indruk hebben gemaakt, blijkt uit de duizenden reacties die zowel Brooke Hospital for Animals als de TROS ontvingen van kijkers. Bij de meeste mensen staan de beelden, jaren na dato, nog haarscherp op het netvlies.

Martin Gaus: "Ik voel zeer veel bewondering voor de dierenartsen van Brooke, die ondanks de teleurstellingen onvermoeibaar doorgaan met het voorlichten van mensen over de verzorging van hun dier. Ze verliezen de hoop niet. Ze leren de mensen dat het dier een onderdeel is van het gezin. Door voorlichting gaat men inzien dat een gezond dier veel meer rendement levert dan een halfdood dier. En daarna ontstaat hopelijk langzaamaan een gevoel van trots, zoals wij dat in Nederland voelen voor ons huisdier."