Visie21 verwelkomt prominenten op 3 september

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
Woensdag 30 augustus 2006

Visie21 Festival verwelkomt prominenten

Oud vakbondsleider Lodewijk de Waal, kunstenaar en designer Micha Klein, oud schaatser Ben van den Burgh, actrice Afke Reijenga en schrijfster Carien Karsten: het is een kleine greep uit de groep prominente Nederlanders die zondag aanstaande met elkaar, met Visie21 deelnemers en met overige bezoekers in gesprek gaan over een toekomstvisie voor Nederland: Visie21.

Op zondag 3 september komen prominente Nederlanders (vertegenwoordigers van politiek, bedrijfsleven en andere maatschappelijke sectoren) bijeen in Utrecht op het Visie21 Festival om samen met Visie21 deelnemers de voorlopige resultaten van Visie21 te toetsen, te verdiepen en uit te dragen. Op de agenda staan arenadiscussies over Hollands Geluk, Ambitie en Innovatie, Duurzaamheid en Verbondenheid in Verscheidenheid.

Visie21, het grootste burgerinitiatief van Nederland, dat sinds maart 2006 met ruim 2.000 Nederlanders werkt aan een toekomstvisie voor Nederland, presenteert op 3 september 2006 de resultaten. De resultaten worden in de Leeuwenbergh Kerk in Utrecht vanaf 9.30 uur gepresenteerd en bediscussieerd. De toegang tot de kerk is vrij voor belangstellenden. Het eindresultaat wordt na 3 september verwoord in een Burgertroonrede en aangeboden aan Koningin Beatrix.

Parallel aan de bijeenkomst in de kerk, kunnen belangstellenden en genodigden vanaf 13.00 genieten van muziek en events in het nabijgelegen park Lepelenburg. Met optredens van onder andere Hans Dulfer en Idol Ellen. Visie21 verwacht 5.000 bezoekers op het muziekfestijn.

Het Visie21 Festival op 3 september gratis toegankelijk en staat open voor iedereen. Op die dag kan iedereen zijn of haar mening nog toevoegen aan de Visie van Nederland. Dat kan overigens ook via www.visie21.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over het Visie21 Festival, over Visie21 of over de Burgertroonrede kunt u contact opnemen met:
Salem Samhoud (initiatiefnemer Visie21) tel. 06 -22796545 s.samhoud@visie21.nl Carolien Bijen (projectleider Visie21) tel. 06 -13727604 of c.bijen@visie21.nl Jeroen Schilte (woordvoerder Visie21) tel. 06 -13731025 of j.schilte@visie21.nl

Lijst prominente Nederlanders
Onderstaande lijst wordt dagelijks langer, we wachten met publiceren totdat de nieuwe namen bevestigd zijn. De namen hieronder zijn inmiddels bevestigd.

Mirjam de Rijk Directrice Natuur & Milieu
Jacqueline Cramer Hoogleraar Duurzaam Ondernemen Erasmus Universiteit Carien Karsten Schrijfster
Ruut Veenhoven Professor, directeur World Database of Happiness Hans Elsendoorn Initiatiefnemer Nederland Niet Kapot te Krijgen Micha Klein Beeldend kunstenaar, designer en vj
Afke Reijenga Model, Actrice, ondernemer en socialite
Lodewijk de Waal Oud vakbondsleider FNV, directeur Humanitas Moustapha Baba Directeur adviesbureau Mex-it
Ben van den Burg Oud topschaatser
Liesbeth van Tongeren Directrice van Greenpeace
Patty Harpenau Schrijfster, kunstenares
Paul de Krom Tweede kamer lid VVD
Regilio Tuur Oud boxer
Mavis Albertina Programmamaakster en presentatrice

Volledige Festivalprogramma is te bekijken via www.visie21.nl

Op het Visie21Festival zijn optredens te zien van:

- Hans Dulfer

- Ellen (bekend van Idols)

- Het Utrechts Jazzorkest

- Kasba

- Mango

- The Flageolettes

- Hans Schlatman

Hans Schlatman speelt de single 'De Zin van Nederland', dat speciaal werd geschreven voor Visie21. De single wordt op 3 september officieel uitgebracht bij Who's Next Records. Het lied is te beluisteren via www.visie21.nl