Gemeente Rotterdam

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 3 t/m 10 september 2006

Loco-burgemeester Kriens onthult 'de Visser' op zondag 3 september om 16.00 uur

Op zondag 3 september zal loco-burgemeester Jantine Kriens het beeld 'de Visser onthullen op het Charloisse Hoofd. De Visser is een initiatief van kunstenaar/architect Ger Bout. Studenten van het Albeda College, de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Hogeschool Rotterdam hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk.

(Meer informatie: Edward Ernst, Concerncommunicatie Bestuursdienst stadhuis Rotterdam, tel. 010-417 9428)

Wethouder Karakus verricht starthandeling bouw 18 tijdelijke woningen Heijplaat

Maandag 4 september wordt gestart met de bouw van 18 tijdelijke woon-werkeenheden op het RDM-terrein op Heijplaat in Rotterdam. De wooneenheden zijn bedoeld voor mensen die een tijdelijke plek zoeken om te wonen en/of te werken. Wethouder Hamit Karakus (Ruimtelijke Ordening en Wonen) verricht de starthandeling. De ontvangst is om 11.30 uur op het kantoor van Stadshavens, Heijplaatstraat 17 (Havens 2600) in Rotterdam.

Dit is een activiteit uit het 100dagenprogramma van het college.

(Voor meer informatie: Carolien van Eykelen, Concerncommunicatie Bestuursdienst stadhuis Rotterdam tel. 010 - 417 9324)

Wethouder Bolsius legt klinkers voor startvakken in Hoogvliet

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) zal op maandag 4 september in het kader van het pilotproject 'De Rotterdamse Stijl' om 12.30 uur samen met Jacqueline Cornelissen (dagelijks bestuurder deelgemeente Hoogvliet) de laatste klinkers leggen voor startvakken gestraat met antracietkleurige betonstraatsteen. Het leggen van de klinkers start om 12.30 uur en vindt plaats bij het informatiecentrum Hoogvliet Vernieuwt aan de Sprong 10. Het pilotproject 'De Rotterdamse Stijl' moet de kwaliteit van de buitenruimte verhogen en standaardiseren. Dit past in het Meerjaren Investeringsprogramma Buitenruimte. Er worden proefprojecten in Hoogvliet en Zestienhoven uitgevoerd om te onderzoeken hoe dit in de praktijk werkt.

Deze actie is onderdeel van het 100 dagenprogramma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Het pilotproject 'Rotterdamse Stijl' is een van deze actiepunten.

(Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Margot van Riessen, 010 - 489 41 86)

Burgemeester Opstelten en wethouder Kaya geven aftrap week van de Alfabetisering

Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) geven op maandag 4 september om 13.00 uur de aftrap van de landelijk campagne van de 'week van de Alfabetisering', die plaatsvindt in de Euromast aan de Parkhaven. In Nederland hebben 1,5 miljoen mensen zoveel taal en leesproblemen, dat zij niet kunnen functioneren in de samenleving. De landelijke campagne is bedoeld om het taboe op het niet goed kunnen lezen en schrijven te doorbreken en laaggeletterden te motiveren een cursus te gaan volgen.

(Voor meer informatie: Communicatie Jeugd Onderwijs en Samenleving, Ineke Barendregt, tel 010 - 891 44 40 of 06 - 42 22 03 61)

Burgemeester Opstelten opent Academisch jaar

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op maandag 4 september om 14.30 uur het Academisch jaar 2006 - 2007 van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De opening vindt plaats in de aula van EUR Woudestein aan de Burgemeester Oudlaan 50. De aftrap van het studiejaar staat in het teken van 'Talent heeft vele gezichten'. Burgemeester Opstelten spreekt tijdens zijn openingsspeech over 'Rotterdam, het Europese bruggenhoofd van en naar China'.

(Voor meer informatie: Communicatie Eurasmus Universiteit Rotterdam, Marco Dingemans, tel. 010 - 408 17 43)

Wethouder Bolsius aanwezig bij afsluiting projecten Molenlaan

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) zal op maandag 4 september om 16.30 uur aanwezig zijn bij het buurtfeest ter afsluiting van de wegwerkzaamheden aan de Molenlaan en Prinses Irenebrug. Het buurtfeest vindt plaats bij de speeltuin- en midgetgolfvereniging aan de Molenhoek (naast de Heijbergschool). Ter gelegenheid van deze feestelijke afsluiting is aan de Molenhoek tevens een bijzondere tentoonstelling van antieke voertuigen te bezichtigen.

(Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Sjoerd Ennenga, 010-4894631)

Wethouder De Boer spreekt op jaarcongres werkgeversvereniging AWVN

Wethouder Roelf de Boer (Economie, Haven en Milieu) spreekt donderdag 7 september tijdens het jaarcongres van het AWVN, de grootste dienstverlenende werkgeversvereniging. Hij houdt om 16.30 uur een toespraak over de rol van de gemeente bij het stimuleren van diversiteit- en integratiebeleid bij het lokale bedrijfsleven. Het jaarcongres is vanaf 14.00 uur in de Cruise Terminal op de Wilhelminapier.

(Voor meer informatie: Robin Boonk, AWVN, 023-5101101)

Wethouder Schrijer in debat over de toekomst van Boulevard Zuid

Op donderdag 7 september gaat wethouder Schrijer (Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid) in debat met ondernemers van de Boulevard Zuid (Groene Hilledijk en Beijerlandselaan) over de toekomst van de boulevard. Ook dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord, René Kronenberg, neemt deel aan het debat. Het programma start om 19.00 uur in 't Kopblok, Riederlaan 200. Inloop vanaf 18.00 uur. De presentatie is in handen van laanmanager Farid Darkaoui.

(Meer informatie: Farid Darkaoui, laanmanager Boulevard Zuid, tel. 06 245 54 143)

Burgemeester Opstelten opent tentoonstelling 'Draakjes met veren - vliegende dino's uit China'

Burgemeester mr, Ivo Opstelten opent op vrijdag 8 september om 17.30 uur de tentoonstelling 'Draakjes met veren - vliegende dino's uit China', in het Natuurhistorisch Museum aan de Westzeedijk 345. De tentoonstelling omvat zes topstukken uit het Natuurhistorisch Museum van Beijing. De fossielen die recent in China zijn ontdekt, vertellen in verrassend detail hoe uit de vleesetende dinosauriërs uiteindelijk de vogels ontstonden. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 5 november 2006.

(Voor meer informatie: Communicatie Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Kees Moeliker, tel. 010 - 266 04 63)

Wethouder Kaya opent Raamkunst 2006

Op zaterdag 9 september 2006 vindt aan de Provenierssingel 71b in Rotterdam de opening van Raamkunst 2006 plaats. Om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door wethouder Orhan Kaya (Cultuur en Participatie), en de heer Hein van Haren, voormalig directeur van de Academie Beeldende Kunst in Rotterdam.

In Expositieruimte PL71b wordt een expositie van Klaas Gubbels gehouden (inloop vanaf 15.30 uur). Na de opening is er een rondgang langs de getoonde kunstwerken op de Provenierssingel.

(Meer informatie: Nikko Versluis, voorzitter Kunstcommissie Provenierssingel, 010 46 50 691 of 06 412 40 480)

Wethouder Schrijer opent de Boulevard Winkel Zuid

Zaterdag 9 september opent wethouder Schrijer (Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid) de Boulevardwinkel aan de Beijerlandselaan 34. De Boulevardwinkel is het centrale informatiepunt over wonen, ondernemen en leven op de Boulevard Zuid. De bewoners en ondernemers kunnen bij de Boulevardwinkel terecht voor vragen, suggesties, klachten of wensen over de boulevard. Schrijer en Kronenberg openen tevens twee nieuwe ondernemingen die zich pas op de Boulevard Zuid hebben gevestigd. Tijdens het Grote Boulevard Zuid Feest wordt er de hele dag op de Groene Hilledijk en de Beijerlandselaan een braderie gehouden. Er zijn podia met artiesten en kindershows. Een ballonnenclown en schminkartiesten onderhouden de kinderen.

(Meer informatie: Farid Darkaoui, laanmanager Boulevard Zuid, tel. 06 245 54 143)

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

noot voor de redactie/