Nederlandse Islamitische Omroep

Onderwerpen Nioscoop
3 september 2006, 12.33 tot 13.03 uur, Ned 1

Vrouwen en de islam

Islam en vrouwenemancipatie, twee begrippen die volgens veel mensen niet verder van elkaar kunnen staan. Toch zijn er genoeg moslima's die zich weigeren te schikken in dit vooroordeel. Ze komen op voor hun eigen vrijheid en pleiten voor een andere interpretatie van de 'vrouwonvriendelijke' soera's. In Nioscoop een studiogesprek met Sabijn van Rijswijk, Laila al Zwaini, Marianne Vorthoren en Latifa Cherabi onder leiding van Hatice Kursun.

Vanaf zondag 10 september verhuist Nioscoop naar Nederland 2. Dus voortaan elke zondag van 12.33 tot 13.03 op Nederland 2.

Onderwerpen NIO-radio
2 september 2006, 19.50 tot 20.30 uur, Radio 747

Graf profeet Daniël gevonden in Turkije

Tijdens graafwerkzaamheden in Turkije is het graf van profeet Daniël gevonden. Profeet Daniël staat ook 'bekend' als de profeet van overvloed. In NIO-radio een interview met collega Erdal Balci in Turkije over de profeet Daniël en de brand in de buurt van het huis van Maria. Volgens de berichten vanuit Selçus, in het westen van Turkije, heeft het huis van Maria op een wonderlijke manier de bosbrand doorstaan.

Vijf weken onder beleg

De Nederlandse Marga van der Veen woonde slechts vijf dagen in Beiroet op het moment dat de Israëlische bombardementen op Libanon begonnen. Vijf weken lag de stad onder beleg en werden bruggen, wegen, wijken en fabrieken onder vuur genomen. Marga en haar gezin konden over land niet weg. Tegen het einde van de oorlog konden ze via Cyprus naar Nederland. Aan NIO-radio vertelt Marga van der Veen over de periode in belegerd Beiroet.

Vraag maar raak aan een moslima

Op het Flevofestival kwamen duizenden jongeren met een christelijke achtergrond bij elkaar om te genieten van muziek en toneel, en om rond te kijken bij de verschillende organisaties die hun tent hadden opgezet op het terrein. 'Kerk en Wereld' had Fahima Tahiri uitgenodigd om in hun tent de vragen te beantwoorden van de jongeren over de islam. Fahima vertelt bij NIO-radio over haar ervaringen.

Vanaf 5 september 2006 veranderen de uitzendtijden van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO). Op Radio 5 zal de NIO elke dinsdag te beluisteren zijn van 22.00 tot 23.00 uur met het programma Het andere geluid. Elke zaterdag zal de NIO te beluisteren zijn van 19:30 tot 20:10 uur op Radio 5 met het programma De Horizon.