Ingezonden persbericht


SavarinTour 2006: culinaire wijnwandeltocht

Genieten van het Bourgondische leven in Limburg

Op zondag 3 september 2006 organiseert CorioMosa, samenwerkingsverband van vijf Limburgse wijngaarden, de SavarinTour 2006, een culinaire wijnwandeltocht. Het begin van een traditie, na het succes van de SavarinTour 2005 rond Ubachsberg en Eys.

Deze culinaire wijnwandeltocht biedt liefhebbers de gelegenheid kennis te maken met de vijf deelnemende wijngaarden. Tijdens culinaire stops op de 13 kilometer lange wandeling kunnen de deelnemers proeven hoe de Limburgse wijnen een bekroning vormen op de gerechten van toprestaurants uit de regio (Kasteel Vaalsbroek, Kasteel Bloemendal, Restaurant Vijlerhof, Mangerie Du Limbourg en Restaurant Oud Holset).

Het kerkdorp Vijlen met zijn prachtige landschap vormt dit jaar het uitgangspunt van de wandeling. De route is verkeersluw, de wandelaar bevindt zich in een lieflijke heuvelachtige natuur, opgesierd met idyllische oeroude dorpjes als Rott, Meleschet, Holzet en Vijlen..

De kosten zijn ¤ 42,50 per persoon. Voor meer informatie en inschrijvingen (mogelijk tot en met 10 augustus a.s.) kan men e-mailen naar savarin@limburgsewijn.info. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, zodat deelname zeker een unieke beleving zal worden!

Tijdens de SavarinTour kan men, naast alle wijnen van de deelnemende wijngaarden, de cuvée CorioMosa proeven. Dit jaar heeft CorioMosa voor het eerst een gezamenlijke cuvée op de markt gebracht. Deze exclusieve witte wijn is gevinificeerd, gebruik makend van druivenrassen afkomstig van de vijf wijngaarden, door Stan Beurskens, wijnmaker van VitiConsult, en is slechts in een beperkte oplage beschikbaar. Kunstenares Sue van Gageldonk heeft het unieke etiket ontworpen. De wijn wordt verkocht voor ¤ 11,95 (inclusief BTW) per fles (0,75l).

CorioMosa is een samenwerkingsverband van vijf Limburgse wijngaarden (Domein Aldenborgh uit Eys, Wijngaard de Boekenderhof uit Maastricht, Wijngoed Fromberg uit Ubachsberg, Wijndomein Sint Martinus uit Vijlen en Hoeve Roozendael uit Reuver) en heeft zich ten doel gesteld haar gasten mee te laten genieten van de zich steeds verder ontwikkelende Limburgse wijncultuur. Zo is het mogelijk om in menig Limburgse restaurant van Limburgse wijn te genieten. Daarnaast stellen de aangesloten wijngaarden hun gasten in de gelegenheid om hun wijngaarden en domeinen te bezoeken.


---

VitiConsult, kenniscentrum voor Nederlandse wijnbouw en vinificatie, verzorgt de verkoop van de CorioMosa cuvée voor twee wijngaarden van het samenwerkingsverband (Wijngaard de Boekenderhof en Wijndomein Sint Martinus). Neemt u bij vragen vrijblijvend contact met ons op, we informeren u graag nader.

VitiConsult
T: 043 -3644 856
E: info@viticonsult.nl

----------