Talentvolle musiciennes treden op in sfeervolle kerk in Everdingen

EVERDINGEN, 20060804 -- Op zondag 3 september om 12:00 uur vindt in de Petrus- en Pauluskerk aan de Lekdijk in Everdingen een koffieconcert plaats. Voor dit concert is een bijzonder trio uitgenodigd: Madieke Marjon Schoots, sopraan, Annemieke IJzerman, harp en Marilou Krouwel dwarsfluit. Deze jonge, professionele musiciennes brengen een divers programma, dat wordt geopend met een Aria van Vivaldi en dat wordt afgesloten met drie romantische liederen van Brandts-Buys. Daartussen worden werken van o.a. Franse en Spaanse componisten gezongen en gespeeld. De toegangsprijs is slechts 3 euro per persoon.


Deze musici hebben ieder afzonderlijk, ondanks hun jonge leeftijd, al heel wat op hun naam staan. Zo werd harpiste Annemieke IJzerman al op 12-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium. Zij heeft prijzen gewonnen op diverse concoursen: Nederlands Harpconcours, Internationale Wedstrijd voor harp te Brussel, Het Prinses Christina Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Annemieke studeerde bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (waar ze afstudeerde met onderscheiding), bij Fabrice Pierre in Lyon en volgde masterclasses bij o.a. Isabelle Moretti, Susanna Mildonian en Jana Bouskova.
Sopraan Madieke Marjon Schoots heeft in juni jongstleden haar Bachelor Degree behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij studeerde bij Henny Y. Diemer en zal haar studie bij deze zangpedagoge voortzetten aan het hetzelfde instituut, waar zij is toegelaten tot de Voortgezette Kunstopleiding Muziek. Ook Madieke was zeer succesvol op concoursen: zo won zij in november 2005 een eerste prijs op het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en mocht zij tevens de eerste prijs in ontvangst nemen voor de meest overtuigende vertolking van een Nederlandse compositie.
Marilou Krouwel studeerde eveneens aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij behaalde verschillende diploma's: 1e fase dwarsfluit bij Nine Sligter, 2e fase dwarsfluit bij Abbie de Quant en bachelor harmonie-fanfaredirectie bij Danny Oosterman. Marilou volgde masterclasses bij Patrick Gallois, Aurele Nicolet, bij William Bennett in Engeland en bij Marina Piccinnini in Zwitserland. In 2003 won Marilou op het concours van stichting De Link zowel de Publieksprijs als de prijs voor het best uitgevoerde hedendaagse werk.

Dit koffie-concert is onderdeel van een reeks concerten die in de Petrus-en Pauluskerk georganiseerd worden. Voor 2006 kunt u verder nog in uw agenda noteren: zaterdag 14 oktober, concert door professioneel ensemble Het Utrechts Fluitkwartet en op zaterdag 9 december het jaarlijkse kerstconcert m.m.v. Mannenkoor De Lingezangers uit Arkel, regionaal gemengd koor Da Capo uit Gorinchem en jongerenkoor Non Solus. Beide concerten beginnen om 20:00 uur.




Culturele commissie van de Petrus- en Pauluskerk