Ingezonden persbericht

persbericht

Opera Rotterdam presenteert
de Nationale Operabeurs Rotterdam 2006
Tweede editie van operabeurs tijdens de R'Uitmarkt op
3 september

Augustus 2006 - Na een succesvolle eerste editie tijdens de Operadagen Rotterdam 2005 presenteert Opera Rotterdam dit jaar een vervolg van de Nationale Operabeurs Rotterdam op 3 september aanstaande in Concert- en congresgebouw de Doelen. De beurs maakt deze keer onderdeel uit van de R'Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen in Rotterdam. Tijdens de R'Uitmarkt kan jong en oud als vanouds proeven van nieuwe voorstellingen op en rond het Schouwburgplein. Operaliefhebbers worden daarbij naar de Doelen geleid waar de Nationale Operabeurs Rotterdam een overzicht biedt van de diversiteit aan opera in Rotterdam en in de rest van Nederland.

De Nationale Operabeurs Rotterdam is gratis toegankelijk waardoor de bezoeker onbeperkt kan genieten van het uitgebreide en gevarieerde programma. Van 11:00 tot 18:00 uur laten diverse standhouders zien wat er volgend seizoen te beleven is op operagebied met informatie over artiesten, producenten, nieuwe operaproducties en een ruim aanbod van cd's, dvd's en bladmuziek. Bezoekers kunnen er bovendien een operareis boeken, zich inschrijven bij een koor, opera- of musicalvereniging en genieten van diverse live uitvoeringen.

Op de R'Uitmarkt zijn maar liefst zestig optredens bij te wonen en ook bij de Nationale Operabeurs Rotterdam vinden diverse voorstellingen plaats. Zo presenteert Opera Studio Nederland haar nieuwe sterren, is er een bijzonder optreden van Ernst Daniël Smid en brengen de jonge spelers van Jeugdtheater Hofplein een aantal prachtige duetten uit de vrolijke en komische opera De Barbier van Sevilla van componist Rossini ten gehore.

De Nationale Operabeurs Rotterdam 2006 is een initiatief van Opera Rotterdam en wordt georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij Scala BV en Music by Mail. Opera Rotterdam is een samenwerkingsverband van de Rotterdamse Schouwburg, Luxor Theater Rotterdam, Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Lantaren/Venster, Jeugdtheater Hofplein, Onafhankelijk Toneel/Opera O.T. en Rotterdam Festivals.

De Nationale Operabeurs Rotterdam 2006 vindt plaats op 3 september aanstaande van 11:00 tot 18:00 uur in de hal van de Grote Zaal van Concert- en congresgebouw de Doelen. Meer informatie over het programma vindt u op www.operarotterdam.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht