Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Datum WK Vierspannen 2008 bekend

20/08/2006

Beesd, 20 augustus 2006
Van woensdag 3 tot en met zondag 7 september 2008 zal de Heerlijkheid Mariënwaerdt, een prachtig en uitgestrekt landgoed in het Gelderse Beesd, het decor vormen voor de achttiende editie van het Wereldkampioenschap voor vierspannen. Aanvankelijk koos de organisatie voor een datum voorafgaand aan de Olympische Spelen, die op 8 augustus 2008 van start gaan in Peking. Na uitgebreid overleg met diverse partijen en rekening houdende met ondermeer de datum van de jaarlijkse Landgoedfair is gekozen voor een nieuwe datum.

Nederland heeft een rijke historie in de mensport. Met tweevoudig wereldkampioen Tjeerd Velstra (1982 & 1986) en vanzelfsprekend drievoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon (1988, 1992 & 2002) en vele teammedailles op wereldniveau, kunnen we gerust zeggen dat Nederland wereldwijd zeer vooraanstaand is op het gebied van mensport. Naast de twee wereldkampioenen op vierspangebied, heeft Nederland ook twee wereldkampioenen in huis in de klasse tweespannen: Mieke van Tergouw (1995) en Riny Rutjens (2003). Afgezien van deze vier wereldkampioenen is Nederland ook driemaal gastheer geweest van prachtige en zeer succesvolle wereldkampioenschappen op de terreinen van Paleis `t Loo in Apeldoorn. Daarnaast was in 1994 tijdens de Wereldruiterspelen in Den Haag het wereldkampioenschap vierspannen één van de zes disciplines die daar werd verreden en het meeste publiek trok.

De prachtige terreinen in de Betuwe staan in 2008 niet alleen in het teken van top-vierspansport, het Wereldkampioenschap op Mariënwaerdt wordt gecombineerd met de jaarlijks drukbezochte Landgoedfair. De fair wordt volledig geïntegreerd in het wedstrijdterrein zodat de bezoekers optimaal kunnen genieten van de verrichtingen van de WK-deelnemers en van de gezellige country & living sfeer die de Landgoedfair met zich meebrengt. Voor het uitgebreide programma en aanvullende informatie kunt u kijken op

www.wkvierspannen.nl

Gelijkertijd met de datum werd ook het logo van de WK bekend gemaakt