Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Breda, 28 augustus 2006

Ontdek meer dan 50 kunstenaars tijdens Expeditie Belcrum

Op zondag 3 september zijn exposities en optredens van meer dan 50 kunstenaars te bewonderen tijdens "Expeditie Belcrum, een cultureel avontuur!" in de wijk Belcrum in Breda. In bijna ieder hoekje van de wijk is beeldende en / of podiumkunst te vinden: in etalages, woonkamers, garages, in de speeltuin en bij de organisaties Huis der Kunsten, KOP en Electron.

Programma
Expeditie Belcrum start om 13.00 uur in het buurthuis aan het Pastoor Pottersplein en eindigt om 23.00 uur in Electron aan de Belcrumweg met een spetterend optreden van DJ Warhoofd. Bezoekers kunnen de routekaart afhalen in het buurthuis, Pastoor Pottersplein 12. De heer W. Willems, wethouder Cultuur, Verkeer en Milieu opent Expeditie Belcrum en verzorgt de prijsuitreiking van KunstKids om 13.00 uur.

De jonge bezoekers kunnen gedurende de middag zelf aan de slag met kwasten en verf tijdens 'Tipis Kunst' - in de speeltuin aan de Veestraat. Nog wat meer grepen uit het programma: diverse optredens vanaf 14.00 uur met o.a. the S.C.E.N.E. in het Huis der Kunsten en een optreden van Alice Rose (onlangs nog op Lowlands) in Electron, 'AEKI' bij KOP - een expositie met experimenteel ontwerp, functionele kunst en vicieus voyeurisme -, geluid en video installaties in Electron, een rondvaart vanuit de binnenstad (Marksingel 15/16) naar Electron waarbij men kan genieten van poëzie. Kijk voor het volledige programma op <..>www.expeditiebelcrum.nl.

Organisatie
Expeditie Belcrum is een initiatief van de Stichting Expeditie Belcrum, in samenwerking met het Huis der Kunsten, Vereniging Electron en Stichting KOP. Het buurtkunstfestival is (mede) mogelijk gemaakt door een subsidie van Consortium Spoorzone, ACCU-Breda, Belcrum Centraal, Hart voor je Buurt, Buurtbudgetten en Singelveste.



Ingezonden persbericht