Ingezonden persbericht

Persuitnodiging

Wellerlooi, 28 augustus 2006

Zondag 3 september

Feestelijke opening dorpsservicecentrum Het Centrum Wellerlooi

Zondag 3 september is de feestelijke opening van dorpsservicecentrum Het Centrum in Wellerlooi. Vanaf 11.00 uur organiseren inwoners voor inwoners diverse activiteiten die passen binnen het multifunctionele karakter van het dorpsservicecentrum. Om 16.00 uur is de officiële opening in aanwezigheid van burgemeester Klaverdijk en wethouder Buiting van de gemeente Bergen en de heer Pothoff van woningbouwvereniging Wonen Maasduinen.

Het dorpsservicecentrum in Wellerlooi is uniek in Limburg. Het gewone dorpscafé/ cafetaria is uitgebreid met een aantal voorzieningen die de leefbaarheid in Wellerlooi verbeteren. Weliswaar zijn er in Limburg meerdere dorpscentra, maar nergens is het aantal voorzieningen zo gevarieerd als in Wellerlooi.

Ontmoeten, winkelen en informeren

Naast de normale horeca-activiteiten biedt het dorpsservicecentrum de 1300 inwoners van Wellerlooi de mogelijkheden van ontmoeten, winkelen en informeren. Toeristen kunnen terecht voor een plattegrond, een fiets- of wandelroute of zoeken op de digitale informatiezuil het adres van de dichts bijzijnde camping.

De informatiehoek met zijn ronde leestafel biedt met name ouderen de mogelijkheid om hier dagelijks het krantje te komen lezen en het plaatselijke nieuws te bespreken. Dit alles onder het genot van een goedkoop kopje koffie.

In het nostalgisch ingerichte kruidenierswinkeltje kan iedereen terecht voor de dagelijkse boodschappen en de vergeten postzegel. Het brood wordt hier afgebakken en het gebak is dagelijks vers.

De exploitatie

Het dorpsservicecentrum is eigendom van woningbouwverenging Maasduinen en wordt geëxploiteerd door familie Bartels. De afgelopen maanden het café/ cafetaria flink verbouwt om ruimte te bieden aan de uitgebreide mogelijkheden. Het is omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw dat een belangrijke bijdrage levert aan de toekomst van Wellerlooi.

Noot van de redactie

U bent van harte welkom bij de opening van het dorpsservicecentrum op zondag 3 september. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijgevoegde foldertekst. Ook kunt u contact opnemen met de heer J. Bartels exploitant van het dorpsservicecentrum Wellerlooi (0478-501083)