Gemeentelijke Onderscheiding

Grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg voor de heer pater E.J. (Ed) van den Berge vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de stad.

E M B A R G O TOT ZONDAG 3 SEPTEMBER 2006 ± 11.00 UUR

Naam Pater E.J. Ed) van den Berge

adres Korvelseweg 165, 5025 JD Tilburg

geboortedatum 20 januari 1927 in Riddderkerk

soort onderscheiding grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg

uitreiking door mevr. mr. C.J.M. Aarts-Engbers
loco-burgemeester van Tilburg

plaats/ tijd tijdens de viering van het 50 jarig priesterfeest op zondag 3 september in de parochiekerk aan de Wassenaerlaan 32 in Tilburg, welke om 10.00 uur begint met een kerkdienst. Aansluitend is de uitreiking.

Bijzonderheden:
Het feestcomité (en voorbereidingscommissie) heeft pater E.J. van den Berge voorgedragen voor een gemeentelijke onderscheiding bij gelegenheid van de viering van zijn 50 jarig priesterfeest op 3 september 2006. Op 14 januari 2002 is hem de kleine zilveren legpenning van de gemeente Tilburg toegekend met name voor zijn kwaliteitsvolle participatie in o.a. de wijkorganisatie van de Trouwlaan, het bestuurslidmaatschap van de Katholieke Bond voor Ouderen en het Open Bejaardenwerk, zijn bijdrage aan het werk van de Commissie Hirsch Ballin ('Kansen voor Tilburgers') en zijn aandeel in de Externe Begeleidingscommissie inzake Grotestedenbeleid. In 2002 is hij derhalve onderscheiden voor zijn bijdragen aan organisaties en commissies die publiek zichtbaar zijn. Hoewel hij daar toen ook al jarenlang mee bezig was, is zijn jarenlange verborgen werk als armoedebestrijder, (geestelijk en financieel) hulpverlener, raadgever en stervensbegeleider in 2002 niet belicht. Deze activiteiten zijn van grote betekenis voor de stad en het sociale evenwicht van de samenleving in het bijzonder. Specifiek vanwege zijn tot nu toe vrijwel onbelicht gebleven activiteiten op sociaal gebied in Tilburg is hij door het college bevorderd d.m.v. toekenning van de grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg. Met de bevordering d.m.v. toekenning van de grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg wordt de waardering van het gemeentebestuur tot uiting gebracht. Contactpersoon: