Politie Groningen

Zondag 3 september 2006

Er zijn vandaag 10 berichten

Provincie Groningen, 03-09-2006

Groningen: man gered van verdrinkingsdood

Door kordaat optreden van een aantal omstanders, is zaterdagnacht aan de Turfsingel in Groningen een 74-jarige inwoner van Ten Boer van de verdrinkingsdood gered. De man viel in beschonken toestand in het water. Vier mannen (23-, 29- en 46-jarige Stadjers en een 35-jarige inwoner van Zwolle) die aan de andere kant van het water liepen zagen dit en kwamen direct in actie. De mannen kregen het slachtoffer na enkele minuten uit het water. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vrouw gewond na onenigheid

In een horecagelegenheid aan de Poelestraat in Groningen is zaterdagnacht een 18-jarige vrouw uit diezelfde plaats gewond geraakt. Het slachtoffer had onenigheid met een 22-jarige vrouw uit Groningen. De 18-jarige vrouw is met een hoofdwond voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: automobilist onder invloed

Een 33-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagavond op de Siersteenlaan in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer wil aan politie ontkomen

Een 32-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagavond op de Waard in zijn woonplaats aangehouden nadat hij op de Lijzijde in Groningen een stopteken van de politie had geweigerd. Toen de politie vervolgens de man wilde dwingen te stoppen, reed hij om de politieauto heen. Na een korte achtervolging stopte de man. De man bleek te hebben gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuurdijk: motorrijder gewond na val

Een 55-motorrijder uit Leens is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Electraweg in Zuurdijk. De motorrijder kwam vlak voor een bocht door onbekende oorzaak ten val. De man schoof de berm in en kwam tegen een afrastering van prikkeldraad tot stilstand. De man is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oude Pekala: automobilist ramt gevel

Een 62-jarige automobilist uit Oude Pekela is zaterdagnacht tegen een gevel van een huis aan de Hendrik Westerstraat in zijn woonplaats gereden. Bij een ademanalysetest bleek de Pekelder 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het huis hoefde niet gestut te worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: automobilist met slok op

Een 49-jarige automobilist uit Stadskanaal is zaterdagavond op de Gentiaanstraat in zijn woning aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek na een blaastest 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: automobilist met alcohol achter stuur

En 28-jarige automobilist uit Winschoten is zaterdagmiddag op de Wezellaan in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Uit de ademanalysetest bleek dat de man 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte had geen geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: controle verkeersregels

In Zuidbroek zijn zaterdagmorgen op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Van de 185 gecontroleerde voertuigen, droegen 5 personen geen gordel. Tegen deze personen maakt de politie proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1240, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1477, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Laan 40-45: aantal geregistreerde voertuigen: 992, aantal overtredingen: 181, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.