Politieberichten stad Utrecht, 12.40 uur

UTRECHT, 03-09-2006

Dronken beginnend bestuurder

UTRECHT Een 26-jarige man uit Utrecht werd zaterdagochtend rond 01.25 uur op t Goylaan gecontroleerd op alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat hij teveel gedronken had; hij had 535 ug/l in zijn bloed. Aangezien de Utrechter een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte gezocht

UTRECHT Vrijdagavond rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat een jongen op een scooter in de buurt van het Bernardplein reed zonder verzekeringsplaat. Een motoragent ging op zoek naar de scooter. Bij een speelterrein bij de Van de Pekstraat trof hij de scooter aan. Bij het zien van de motoragent sprong een onbekend gebleven jongen op de scooter en wilde wegrijden. Omdat hij geen ontsnappingsruimte had, reed hij in op de motoragent die nog net ternauwernood een aanrijding kon voorkomen. De agent greep de jongen nog vast, maar deze ging er rennend vandoor. De scooter is voor onderzoek veilig gesteld en is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Heeft u informatie die kan leiden tot de jongen, belt u dan met de politie van district Utrecht noord via 0900-8844.

Signalement van de jongen: licht getint uiterlijk, tussen de 16 en 18 jaar oud, zwart krullend opgeschoren haar, hij droeg een groene joggingtrui met opschrift, een blauwe spijkerbroek en donkere sportschoenen.

Vernielende jeugd

UTRECHT Op vrijdag rond 17.20 uur werd de politie gestuurd naar het Beethovenplein waar jongens een fiets zouden vernielen. Toen de politie aankwam, renden drie jongens weg. Twee van hen, beiden 14 jaar uit Utrecht, werden op de Muntkade aangehouden en de derde, 15 jaar uit Utrecht, werd op de Van Imhoffstraat aangehouden. Alle drie kregen een bekeuring voor baldadigheid/vandalisme en zijn vervolgens weer in vrijheid gesteld.

Boormachinedief aangehouden

UTRECHT Een surveillerende agent reed over de Burgemeester van Tuyllkade toen een voorbijganger op zijn raam tikte en een fietsende man aanwees die net daarvoor een boormachine had gestolen uit een nabij gelegen winkel. De agent ging achter de fietser aan en kon hem even verderop de weg versperren. In zijn handen had de man, een 43-jarige Utrechter, een koffer met boormachine vast. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op vrijdag 1 september controleerde de politie op de Laan van Maarschalkerweerd op snelheid. Tussen 13.45 uur en 15.45 uur passeerden 1630 automobilisten het controlepunt. 207 Automobilisten overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/h. Alle overtreders ontvangen thuis een acceptgiro van het CJIB.

Dronken bestuurders

UTRECHT Zondagochtend rond 05.30 uur zagen surveillerende agenten op de Paranadreef een bestuurder bijna de bocht uitvliegen met zijn auto. Hierop hielden zij hem staande en namen een ademtest af. Hieruit bleek dat de man, 47 jaar uit Utrecht, teveel gedronken had. Hij had 560 ug/l alcohol in zijn lichaam. Hij kreeg een rijverbod. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Rond 05.50 uur zondagochtend controleerden agenten op de Jutfaseweg een 34-jarige automobilist uit Utrecht. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse gaf aan dat hij 515 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Omdat de Utrechter geen rijbewijs bij zich had werd zijn auto ingenomen. De man kreeg een rijverbod van zes uur en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Op vertoon van zijn rijbewijs kan hij zijn auto weer komen ophalen.

UTRECHT Langzaam en slingerend reed een 21-jarige man uit Woerden zondagochtend rond 04.15 uur over de Draaiweg. Surveillerende agenten controleerden de bestuurder op alcohol. Uit de ademtest kwam naar voren dat hij 170 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Voor het rijden onder invloed kreeg hij een rijverbod van twee uur. Tevens wordt hiervoor proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT Surveillerende agenten stuitten zondagochtend rond 03.15 uur op weg naar een melding op een aanrijding tussen twee autos op het Smakkelaarsveld. Vermoedelijk verleende een 30-jarige bestuurder uit IJsselstein op het Vredenburgviaduct geen voorrang aan een 19-jarige bestuurster (woonplaats nog onbekend). De vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis. Beide voertuigen werden weg gesleept. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Joy rijden
UTRECHT Rond 00.45 uur zondagmorgen zagen agenten een bestuurder slingerend over de Brailledreef rijden. Bij controle bleek de bestuurder, 15 jaar uit De Bilt, geen rijbewijs te hebben en de auto zonder toestemming van de eigenaar te hebben meegenomen. In de auto zaten twee vrienden van 16 en 17 jaar oud, respectievelijk uit De Bilt en Bilthoven. Alle drie zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.