Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|   |Ermelo - man krijgt meerdere boetes           |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 september om 03.30 uur een 38 jarige Ermeloër aangehouden en beboet voor meerdere overtredingen.

De politie kreeg verschillende meldingen dat een automobilist erg hard over de Stationsstraat reed. Toen agenten de verdachte, dankzij een goed signalement, even later staande hielden, bleek dat de man niet alleen te hard had gereden. Hij was onder invloed van alcohol, reed zonder geldig rijbewijs in een onverzekerde auto. De man werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.6 promille aan. Tegen de man wordt procesverbaal opgemaakt voor onverzekerd rijden, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De auto van de man is in beslag genomen. Toen de man uiteindelijk het politiebureau mocht verlaten, ging hij in de bosjes bij het politiebureau staan plassen. De man kreeg hierop ook nog een boete voor wildplassen.
|   |Elburg - dronken bestuurder rijdt tuinhek omver      |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 september een 31 jarige man uit Elburg aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol het tuinhek van de buren omver had gereden.

De man had bij thuiskomst op de Biesenkamp rond middernacht zijn auto niet goed onder controle en parkeerde het voertuig half in de voortuin van zijn buurman. Hierbij heeft hij het tussenliggende tuinhek omver gereden. Uit de blaastest bleek dat de man had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.8 promille aan. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.
|   |Putten - verkeerscontrole                 |

De politie heeft zaterdag 2 september op diverse lokaties in Putten in het kader van verkeersveiligheid gecontroleerd. In totaal zijn 42 boetes uitgedeeld.

Bij een snelheidscontrole op de Hoornsdam zijn 11 hardrijders beboet. Eén van de bestuurders reed langs met een snelheid van 112 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Deze 22 jarige automobilist uit Ermelo is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/uur overtrad.
Verder zijn tijdens de controle boetes uitgeschreven voor:
- 18x niet dragen van gordel
- 1x verlopen APK
- 1x niet handsfree bellen
- 2x onjuiste kentekenplaten op aanhangwagen
|   |Emst - 14 jarigen maken autoritje             |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 september drie 14 jarige vriendjes uit Epe aangehouden omdat ze een ritje hadden gemaakt in de auto van één van hun ouders.

De politie kreeg rond 3.00 uur de melding dat er mogelijk minderjarige jongens in een Mercedes rondreden. De politie kon de jonge bestuurders later op de Vaassensewg aanhouden. Eén van de jongens had de autosleutels van zijn vader gepakt en om de beurt zijn ze richting Vaassen gereden. De jongens zijn thuis afgeleverd en in overleg met het Jeugdcriminaliteit preventieteam LINK wordt voor een passende afhandeling gezorgd.
|   |Nunspeet - man in de war                 |

De politie heeft zaterdagmiddag (02/09) op de Laan een 21 jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij agressief was en overlast veroorzaakte.

De politie kreeg rond 15.45 uur de melding dat er een agressieve jongeman met een balk wild om zich heen liep te zwaaien en dingen vernielde. Agenten werden door omstanders naar de man geleid en konden hem aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Daar bleek dat de jongen in een instelling in Purmerend verblijft. Hij was met zijn ouders meegekomen naar hun vakantieverblijf in Vierhouten, maar was tijdens een bezoek aan Nunspeet in de war geraakt en weggelopen. De jongen is weer teruggebracht naar Purmerend.

--Einde berichten---

---

---

---

---- --