1e persbericht van zondag 3 september 2006

Eindhoven, 03-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt inbreker aan

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden. Hij wordt er van verdacht ingebroken te hebben bij een woning aan de Tongelresestraat. Daar werd een ruit van een woning vernield en werden onder andere een dvd-speler, een aantal cds en een portemonnee weggenomen. De politie kon de man op aanwijzen van getuigen aanhouden op de Parklaan. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

In de woning van zijn ex-vrouw in Tongelre is zaterdagavond rond 20.10 uur een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 48-jarige ex te hebben mishandeld. Hij zou haar geschopt en geslagen hebben. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in

Zaterdagavond rond 23.15 uur is op de Kievitlaan een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen de man in een auto rijden over de Poeijerstraat. Hij passeerde een vluchtheuvel aan de linkerkant en negeerde een rood verkeerslicht. Op de Kievitlaan gaven de agenten de man een stopteken en lieten hem blazen. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Het rijbewijs van een 35-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond rond 21.20 uur ingevorderd. Hij reed met zijn personenauto tegen het verkeer in op de Achtseweg Zuid en hij negeerde een gesloten verklaring. Agenten die de man zagen rijden lieten hem stoppen en hielden de man aan. Hij blies een promillage van ruim 1,55. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Politie houdt verdachten inbraak aan

Zaterdag rond 22.55 uur zijn op de Beneden Beekloop een 38-jarige, een 23-jarige, een 26-jarige en een 19-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat zou worden ingebroken bij een woning aan de Varenstraat. Toen de politie ter plaatse kwam gingen de vier verdachten die zich bij de woning ophielden er te voet vandoor. Zij konden na een achtervolging worden aangehouden. De vier zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Lierop: Politie houdt verdachte diefstal aan

Een 24-jarige man uit Wonck (B) is zaterdag rond 17.05 uur aangehouden op een crossterrein aan het Kerkenhuis. Agenten die op het terrein aanwezig waren kregen diverse meldingen van diefstal van onder andere fietsen, een helm, laarzen en een minibike. Op aanwijzen van enkele getuigen kon de politie de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.