Politieberichten Lekstroom, 14.20 uur

Utrecht, 03-09-2006

Straatroof

NIEUWEGEIN Op de Weerdstede is zaterdag rond 12.15 uur een 17-jarig meisje beroofd van haar tas. Het meisje uit Nieuwegein liep over de Weerdstede toen er een scooter langs haar reed. Op deze scooter zaten twee jongens en een van hen trok de tas van haar schouder. De scooter ging er vervolgens vandoor in de richting van De Rijk. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Beide jongens droegen een lederen jas met bontkraag. U kunt bellen naar de politie in Nieuwegein via telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen en een 19-jarige man aangehouden voor mishandeling. Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Weidstraat. Ter plaatse troffen agenten een 20 jarige man uit Utrecht aan met steekwond in zijn arm. Getuigen verklaarden dat er een vechtpartij was geweest tussen het slachtoffer, zijn broer en de twee verdachten. Hierbij heeft een van de verdachte de Utrechter met een scherp voorwerp in zijn arm gestoken. De beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. Hij en zijn broer doen aangifte van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging

NIEUWEGEIN De politie heeft op de zaterdagmiddag op de Galecopperlaan zes mannen aangehouden omdat zij ervan verdacht werden wapens in hun bezit te hebben. Rond 17.00 uur kreeg de politie een melding dat bij een besloten feest zes mannen bedreigingen hadden geuit naar bezoekers van het feest. Ook zouden zij in het bezit zijn van stokken en messen. Ter plaatse trof de politie de zes mannen aan in de leeftijd van 26, 30 en 18 jaar oud woonachtig in Sliedrecht en Boxtel en 22, 23 en 29 jaar oud woonachtig in Frankrijk. Bij deze verdachten zijn geen wapens aangetroffen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en korte tijd later weer in vrijheid gesteld. Een 34-jarige man uit Breda heeft tegen een van hen (de 29-jarige man) aangifte gedaan voor bedreiging. Tegen deze Fransman is proces-verbaal opgemaakt.

Berovingen

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben kort na elkaar twee berovingen plaatsgevonden op de Nedereindseweg en de Parkhout. Een 19-jarige man uit Nieuwegein fietste omstreeks 01.30 uur over de Nedereindseweg toen hij werd aangesproken door twee voor hem onbekende mannen die midden op de weg stonden. Zij vroegen direct om geld. Onder bedreiging van een wapen moest de man zijn mobiele telefoon en portemonnee afgeven. Vervolgens is het slachtoffer snel weggefietst. De tweede melding kwam rond 02.00 uur. Een 20-jarige man, eveneens uit Nieuwegein, fietste over het Parkhout toen hij werd klemgereden door twee mannen op een scooter. Zij droegen een bivakmuts onder hun helm en onder bedreiging van een wapen moest ook dit slachtoffer zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven. Beide daders zijn blank, in het donker gekleed en spraken nederlands zonder accent. Vermoedelijk gaat het hierbij om dezelfde daders. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen van deze berovingen zich te melden. U kunt bellen naar de politie in Nieuwegein via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.