Politieberichten Eemland zuid, 14.20 uur

Utrecht, 03-09-2006

Fietsdief aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 14.05 uur zagen twee agenten, die onopvallend in burger surveilleerden op de Utrechtsestraat, hoe een veelpleger een onafgesloten fiets wegnam en hierop wegfietste. De agenten seinden een collega op een dienstfiets in die de verdachte, een 41-jarige vrouw uit Amersfoort, even later aan kon houden op de Arnhemseweg. De verdachte is voor verhoor ingesloten op het bureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 17.00 uur werd een 44-jarige man uit Amersfoort en een bekende veelpleger aangehouden voor vernieling. De man had in een winkel aan de Amsterdamseweg verpakkingen verscheurd. Hij werd buiten de winkel aangehouden door politieagenten. Bij hem troffen ze diverse goederen aan. Hiervan moet vastgesteld worden of ze van diefstal afkomstig zijn. De man zit nog vast voor verhoor.

Alcoholcontrole

LEUSDEN/WOUDENBERG/SOEST/BAARN De politie controleerde van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 04.00 uur op alcoholgebruik in het verkeer. In totaal werden 239 blaastesten afgenomen. Vijf automobilisten bleken teveel gedronken te hebben en werden aangehouden. Een automobilist moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 570 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt.

Helers aangehouden

AMERSFOORT De politie werd zaterdagmiddag rond 16.50 uur gestuurd naar de Kamperbinnenpoort. Hier stond een aantal fietsen met weggevijlde framenummer en waren dus mogelijk gestolen. Kort na aankomst kon de politie twee jongens, 13 en 14 jaar uit Amersfoort, aanhouden. Even later, op aanwijzing van toezichthouders van Stadstoezicht die eerder op de dag de jongens de fietsen hadden zien wegzetten, werden nog eens vier jongens aangehouden in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, allen uit Amersfoort. Alle ouders werden in kennis gesteld van de gepleegde feiten van hun zonen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.