Verzamelbericht zondag

's-Hertogenbosch, 03-09-2006

Verdachte steekpartij aangehouden

Grave Een 21-jarige inwoner van Grave is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond geraakt bij een steekpartij op de Monseigneur Borretweg in Grave. De politie heeft zondagmiddag in een woning in Grave een 22-jarige Gravenaar aangehouden in verband met de steekpartij. Het slachtoffer is vermoedelijk na een ruzie in zijn buik gestoken. Hij is met spoed door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De politie is direct met een sporenonderzoek gestart en heeft zondag ondermeer een buurtonderzoek gehouden. Wat er precies gebeurd is, moet het onderzoek nog uitwijzen. De verdachte is inverzekeringgesteld. Mogelijke getuigen worden opgeroepen de politie te bellen via 0900-8844.

Goede ontvangst door elf antennes

Rosmalen De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. Een oplettende burger waarschuwde de politie toen hij zag dat een groepje jongens antennes van autos vernielden. De politie kon de jongen op basis van het signalement aanhouden op de Achter de Driesprong in Rosmalen. Hij had maar liefst elf autoantennes bij zich. Onder een bankje in die straat trof de politie nog eens vijf antennes. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten en zijn ouders zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Ex slaat raam voordeur in

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige Bosschenaar aangehouden op de Muntelwal in zijn woonplaats. De politie kreeg de melding van een 22-jarige Bossche dat haar ex, de later aangehouden verdachte, moeilijk deed bij haar woning en dat hij een raam vernield had. De politie trof de man bij de woning aan, en kon hem aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor bedreiging

Vorstenbosch/Heeswijk-Dinther De politie heeft zaterdagmiddag een 50-jarige inwoner van Heeswijk-Dinther aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht een 54-jarige familielid uit Vorstenbosch bedreigd te hebben. Binnen de familie speelt een langer lopend conflict. De man is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

Aangehouden voor openbaar dronkenschap

Cuijk De politie heeft zaterdagmiddag een 33-jarige inwoner van Cuijk aangehouden op e Reaalstede in zijn woonplaats. De man was dronken en dreigde met een steen een ruit in te gooien. De gewaarschuwde politie heeft hem meegenomen. Hij is zondagmorgen met ene proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

Rijden onder invloed

Zaterdag en zondag heeft de politie weer diverse bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Zij kregen allen een proces-verbaal en een rijverbod.

Op de A59 ter hoogte van Drunen werd een 43-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom aangehouden. De man was met zijn auto met hoge snelheid op de auto van een 19-jarige Tilburger gereden. Niemand raakte gewond. Botsen is blazen, dus in dat kader nam de politie ene blaastest af. Daaruit bleke dat e man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Pastoor Spieringsstraat in Uden werd een 16-jarige bromfietser uit Schijndel betrapt op het rijden onder invloed.

Een 40-jarige Vughtse automobiliste viel op de Dokter Hillenlaan in haar woonplaats door de mand.

Op de Markt in Sint Oenderode betrapte de politie een 23-jarige automobilist uit die plaats op het rijden onder invloed.

Op de Boxtelseweg in Liempde is een 22-jarige automobilist uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Grave In samenwerking met de stadswachten heeft de politie zaterdagavond op het Hofplein in Grave een 17-jarige inwoner van Grave aangehouden. De jongen wordt verdacht van rijden in een auto, terwijl hij geen rijbewijs heeft. Hij is aangehouden en later die dag huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

Aangehouden in tuin woning

Veghel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Veghel aangehouden in een tuin van een woning aan de Stationsstraat in zijn woonplaats. De bewoner van de woning hoorde een harde knal in de tuin en ging kijken. Daar trof hij de verdachte aan die zojuist een bloempot had vernield. Daarop belde hij de politie, die de verdachte aanhield en meenam naar het politiebureau. De volgende dag is de jongen naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

Man gewond bij brand

Drunen Bij een brand in een bedrijf aan de Lipsstraat in Drunen is een 58-jarige inwoner van Berkel-Enschot in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. De brandweer bluste de brand en het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsendieven, een 16-jarige jongen uit Schijndel en een 18-jarige inwoner van Nistelrode, op heterdaad betrapt. Een agent zag dat de jongens een fiets wilde wegnemen vanaf de Leeuweriksweg in Uden. Daarop hielde hij beide knapen aan. Ze zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal voor opzak hebben van mes

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Ossenaar aangehouden. De jongen had in een horecagelegenheid verteld dat hij ene mes bij zich had. De gewaarschuwde politie kon de man op de Oostwal staande houden en vroeg hem naar het mes. Hij overhandigde dit aan de politie. Omdat het bij je hebben van een mes in een horecagebied verboden is kon de man aangehouden worden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden bij controle sluitingstijden

Volkel De politie controleerde in de nacht van zaterdag op zondag een horecagelegenheid aan de Antoniusstraat in Volkel op het naleven van de sluitingstijden. De horecagelegenheid was nog open. Toen agenten de uitbaatster hierop aan wilde spreken vond een 34-jarige bezoeker uit Volkel het nodig de agente te beledigen. Toen de politie de man aan wilde houden, verzette hij zich hevig en gaf daarbij één van de agenten een klap tegen zijn schouder. De politie moest peperspray gebruiken om het verzet van de men te breken en hem aan et houden. Hij is zondag met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Lopen over een auto

Loosbroek De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee verdachte, een 17-jarige jongen uit Nuland en een 23-jarige inwoner van Rosmalen, aangehouden op de Dorpsstraat in Loosbroek. De 17-jarige wordt er van verdacht over een personenauto gelopen te zijn die daar geparkeerd stond. De Rosmalenaar zou hem opgejut hebben. De auto raakte beschadigd. De verdachten zijn zondag met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Auto tegen lantaarnpaal

Ravenstein Twee vrouwen, 58 en 29 jaar oud, uit Ravenstein zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Veersingel in Ravenstein. De precieze toedracht is niet duidelijk, maar de auto met daarin beide vrouwen kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Vermoedelijk had de 29-jarige bestuurster te hard gereden. Zij had te veel gedronken. De 58-jarige inzittende moest voor controle naar het ziekenhuis. Tegen de bestuurster is proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

Cuijk In de nacht van zaterdag op zondag heeft een geparkeerde auto aan het kievitenveld in Cuijk gebrand. Vermoedelijk is deze aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden voor vernielingen

Zeeland De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens uit Odiliapeel, 16, 16 en 17 jaar oud en een 17-jarige jongen uit Volkel aangehouden op de Brand in Zeeland. De agent zag dat de jongens een reclamebord vernielden, een vlaggenmast vernielden, verkeersborden lostrokken en een bloempot vernielden. Ze zijn aangehouden en de volgende dag met een proces-verbaal vrijgelaten.

Pool loopt dronken over snelweg

Nuland De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige Pool aangehouden op de A59 ter hoogte van Nuland. De man liep daar dronken over de snelweg. Controle wees uit dat de man nog een boete van 748.74 openstaan voor rijden onder invloed. De man kon de boete echter niet betalen en is voor het uitzitten van een vervangende straf van 27 dagen ingesloten.

Op heterdaad betrapt

Schaijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Nijmegen en een 22-jarige inwoner van Schaijk op heterdaad aangehouden. De bewoner van een woning aan de Schutsboomstraat in Schaijk werd wakker en betrapte de twee verdachten in zijn kelder. Ze waren vermoedelijk van plan in te breken. De gewaarschuwde politie heeft de mannen aangehouden en ingesloten.

Banden lek gestoken

Veghel Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in diverse straten in Veghel de banden van zon twintig autos lek gestoken. Het ging om autos geparkeerd in de Zuidkade, Petuniastraat, Leeuwenbekstraat, Julianastraat, Hendrikstraat, Beatrixsingel, Kolonel Johnsonstraat en de Vondelstraat.