Politie Noord-Holland-Noord

Alcohol en verkeer

Alkmaar, 03-09-2006 o Iedereen weet dat alcohol en verkeer niet samengaan en dat het reactievermogen zienderogen afneemt na het gebruik van alcohol. Toch worden dagelijks bestuurders aangehouden met een te hoog alcoholpromillage. Ook in het afgelopen weekend werden weer verschillende bestuurders betrapt op te veel alcoholgebruik. Op een aantal wegen in de regio werden in het afgelopen weekend alcoholcontroles gehouden waarbij ruim 270 bestuurders werden gecontroleerd. Hierbij werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Buiten deze controles om werden nog een aantal bestuurders betrapt. Hieronder opsomming.

Den Helder, zaterdag 2 september 2006.

Zaterdagavond werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Nijverheidsweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 510 ug/l. Dat is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. (beginnende bestuurder). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Den Burg, zaterdag 2 september 2006.

Zaterdagavond werd een 52-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Hoorn aangehouden op de Westerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij wilde geen medewerking verlenen om het alcoholpercentage in zijn bloed vast te stellen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tuitjenhorn, zondag 3 september 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige vrouw uit Tuitjenhorn aangehouden op de Delftweg. Zij reed daar als bestuurster van een personenauto terwijl bleek dat zij alcohol had gedronken. Zij blies 450 ug/l. Dat is vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. (beginnende bestuurder). Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Den Helder, zondag 3 september 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 30-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Middenweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 1005 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Schagen, zondag 3 september 2006

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 40-jarige man uit Schagen aangehouden op de Lagedijkerweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 700 ug/l. Dat is nagenoeg zevenmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l (beginnende bestuurder). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dezelfde bestuurder werd ruim een uur later weer als bestuurder van een auto aangetroffen op de Beethovenlaan. Ook nu was het alcoholpercentage zo hoog dat normaliter het rijbewijs ingevorderd zou worden maar dat was eerder die nacht al gebeurd. Zijn auto is overgebracht naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 03-09-2006 14:36 | © Politie Noord-Holland Noord |