GroenLinks

GroenLinksactie bij concert Madonna onder het motto "Vrijheid van meningsuiting. In Godsnaam"

3 september 2006

GroenLinks pleit vandaag met een bliksemactie bij de Amsterdam Arena expliciet voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Een aantal christelijke groeperingen voert actie rondom de Confessions-tournee van Madonna. Minister Donner (Justitie) heeft zelfs onderzocht of hij iets kon ondernemen tegen delen van het concert die aanstootgevend zouden zijn. Kamerlid Nevin Özutök, aanwezig bij de actie, wil minister Donner tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer nader aan de tand voelen over het "begrip" dat hij voor de acties toonde.

GroenLinks wil een ludiek tegengeluid laten horen en zal vanaf 18.00 aanwezig zijn bij de Arena met het statement "Vrijheid van meningsuiting. In Godsnaam". GroenLinks vraagt hiermee om meer waardering voor de vrijheid die iedereen heeft om zich te uiten. Of dat nu is in het publieke debat of in artistieke uitingen.
De actie is niet gericht tegen mensen die zich mogelijk gekwetst voelen door Madonna's optreden, maar roept slechts op tot wederzijds respect en begrip.

Naast GroenLinks kamerlid Nevin Özutök, zijn ook Europarlementariër Kathalijne Buitenweg en de voorzitter van de Amsterdamse raadsfractie Judith Sargentini aanwezig. Zij zullen met andere GroenLinksers posters tonen met de tekst: "Vrijheid van meningsuiting. In godsnaam".

Noot voor de redactie,