Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Kadir Yildirim 053-4555588

Politie houdt inbreker op heterdaad aan

Enschede
De politie Twente heeft op 2 september 2006 om 19.45 uur een 45 jarige inbreker uit Enschede aangehouden. Dit gebeurde in een woning aan de Boddenkampsingel in Enschede. Getuigen hadden gezien dat een onbekend persoon over de schutting van een dokterspraktijk was geklommen. Zij waarschuwden de politie. Toen de politie arriveerde werd de inbreker op heterdaad betrapt. De deur van de woning was open en de inbreker had buiten een aantal tassen met gestolen goederen klaargelegd om het mee te nemen. In deze tassen zaten goederen zoals audioapparatuur en een fotocamera. De inbreker is ingesloten voor nader onderzoek (06-112172).

Mishandeling: jukbeen gebroken

Enschede
De politie kreeg op 1 september 2006 om 04.25 uur via de horecatelefoon een melding van spanningen aan de Bolwerkstraat in Enschede. Met meerdere agenten kwam de politie ter plaatse. Op de hoek Bolwerkstraat/Noorderhagen lag een man op zijn rug en was buiten bewustzijn. Het slachtoffer, een 22 jarige man uit Enschede, werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer een gebroken jukbeen aan zijn gezicht te hebben opgelopen. Uit de eerste verklaringen van de getuigen bleek het slachtoffer door een groep met mannen en vrouwen zou zijn mishandeld. Met meerdere agenten werd in de omgeving gezocht naar de daders, maar deze werd niet gevonden. De reden van de mishandeling is op dit moment niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek (06-111392).

Baldadige jongen aangehouden

Hengelo
De politie heeft op 3 september 2006 om 00.20 uur een 17 jarige jongen uit Hengelo aangehouden. Dit omdat de jongen aan de Krabbenbosweg in Hengelo bij drie auto's spiegels heeft kapotgetrapt. De verdacht heeft in het bureau bekend. Gezien zijn leeftijd is de verdachte later in de nacht heengezonden. Hij is opgehaald door zijn vader. De volgende dag moet hij samen met zijn ouders voor nader onderzoek op het bureau verschijnen. In totaal zijn drie aangiftes opgenomen, mogelijk volgen er meer. De politie onderzoek of vanuit een groep meer jongens bij dit incident zijn betrokken (06-112245).

Aanhouding voor mishandeling

Enschede
De politie werd op 3 september om 04.00 uur door het personeel van een uitgaansgelegenheid aan de Langestraat in Enschede gevraagd te komen. Dit in verband met een vechtpartij binnen. Ter plaatse trof de politie een 21 jarige man uit Lauchhammer (D) aan die hevig bloedde. Ook stond zijn neus scheef. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie later in de ochtend een 17 jarige verdachte uit Enschede aangehouden. Uit eerste verhoren is duidelijk geworden dat het slachtoffer en de verdachte zonder een duidelijke reden een woordenwisseling in de wc hebben gehad. Hierna zouden de partijen over weer hebben geslagen. De politie stelt een nader onderzoek in (06-112311).

Trammelant voor een uitgaansgelegenheid

Markelo
De politie kreeg op 3 september 2006 een melding binnen waarbij een man voor een uitgaansgelegenheid in Markelo zou zijn mishandeld. Eenmaal ter plaatse zag de politie dat de ambulance bezig was met het behandelen van een 17 jarige jongen uit Markelo. De portiers hielden een taxibusje tegen waarin vermoedelijke dader zich bevond. Uit verschillende getuigenverklaringen bleek dat een groep waartoe het slachtoffer behoorde met een meisje stond te geinen. Op een gegeven moment ging een groep uit Vroomshoop zich hiermee bemoeien. Toen een en ander dreigde te escaleren was het slachtoffer ertussen gaan staan om de boel te sussen. Op een gegeven moment werd hij echter tegen de grond gedrukt en kreeg een aantal klappen. Dit zou zijn gepleegd door een 21 jarige man uit Vroomshoop. De politie heeft de man uit het taxibusje gehaald en aangehouden voor mishandeling. Een en ander wordt nader onderzocht (06-112314).

Carillonklokken gestolen

Hengelo
De politie kreeg op 1 september 2006 om 14.30 uur een melding van diefstal van carillonklokken bij een verzorgingshuis aan de Boerhaavelaan in Hengelo. Ter plaatse bleek dat men vier klokken van het carillon had losgemaakt en weggenomen. Met had een schutting van achter het terrein gesloopt en als ladder gebruikt. Hoeveel de schade bedraagt is niet bekend. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in (06-111570).

Aanhouding voor aanranding / poging tot verkrachting

Goor
De politie Twente heeft op 2 september 2006 rond 03.00 uur een 44 jarige verdachte uit Markelo aangehouden. De verdachte zou gepoogd hebben een 17 jarige vrouw uit Goor aan te randen cq te verkrachten. Dit zou zijn gebeurd voor een uitgaansgelegenheid aan de Grotestraat in Goor. Volgens het slachtoffer was de verdachte eerder op de avond in de uitgaansgelegenheid ook al heel vervelend. Op een gegeven moment zou de vrouw de vrouw naar buiten zijn gelopen om even alleen te zijn. De verdachte zou haar hebben gevolgd en onzedelijk hebben betast. Op dat moment zouden de vrienden van de vrouw hebben ingegrepen en de verachte hebben weggetrokken. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek (06-111883).

Drie aanhoudingen voor vandalisme

Hengelo
De politie heeft op 2 september rond 02.20 uur drie knapen aangehouden voor het vernielen van onder andere bloembakken. Dit gebeurde aan de Wemenstraat Hengelo. De politie werd getipt door getuigen die gezien hadden hoe de mannen straatmeubilair aan het vernielen waren. Na een onderzoek in de buurt werden de knapen aan de Oude Molenweg getraceerd. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. In de eerste instantie zeiden de mannen dat ze van niets wisten. Onderweg naar het bureau biechten de mannen toch dat ze inderdaad een en ander hadden vernield. De mannen (allen uit Hengelo en in de leeftijd van 18, 19 en 20 jaar) waren vermoedelijk behoorlijk gedronken. Ze zijn aangehouden (06-111872).

Dronken automobilist betrokken bij ongeluk Haaksbergen
Op zaterdag 2 september kreeg de politie een melding van een aanrijding op de kruising Trompstraat / Kortenaerstraat.Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen een automobilist (19 jarige man uit Haaksbergen) en twee fietsers (twee meiden in de leeftijd van 16 jaar uit Haaksbergen). Tijdens het afhandelen van het ongeluk riekte de adem van de automobilist naar alcohol. Op de Drager blies de man 0,90 promille. De bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs is inbeslag genomen. Bij een van de meiden is de knie uit de kom geschoten. Het incident wordt nader onderzocht (06-111879).

Twee vechtersbazen aangehouden tijdens uitgaansnacht

Almelo
De politie heeft op 2 september rond 01.15 uur aan de Marktplein / Hagenstraat in Almelo twee inwoners van deze stad aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 38 en 22 jaar. De knapen waren elkaar in het centrum tegengekomen. Tijdens het praten gooide een vriend van de 22 jarige man bier over de 38 jarige. Toen de 38 jarige met bier teruggooide werd de 22 jarige boos en begonnen de beide heren behoorlijk te vechten. De politie heeft ze gescheiden en vervolgens aangehouden voor mishandeling. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld (06-111826).

Aanhouding voor mishandeling

Almelo
Tijdens surveillance op het Waagplein in Almelo op 2 september rond 01.00 uur gaf een 19 jarige man uit Groningen aan dat hij mishandeld was door een 16 jongen uit Almelo. De partijen hadden een paar weken geleden ook al ruzie gehad en kwamen elkaar nu weer tegen. De 16 jarige jongen begon nu het slachtoffer zonder reden weer op zijn gezicht te slaan. De politie constateerde bij het slachtoffer een bloedneus, een bebloede mond en een verdikking onder zijn rechteroog. Op basis van opgegeven signalement kon de verdacht later in de nacht worden aangehouden. Gezien de ernst van de mishandeling zou de verdachte inverzekering gesteld moeten worden maar omdat hij minderjarig is mag hij zich thuis beschikbaar houden voor verder onderzoek (06-111869). Aanhouding na bekrassen auto's Enschede
De politie heeft op 2 september rond 24.00 uur een 45 jarige inwoner van Enschede aangehouden. Dit omdat de man eerder op de avond drie auto's die geparkeerd stonden voor zijn woning aan de Molukkenstraat in Enschede geheel had bekrast. Het incident werd gezien door getuigen. De verdachte gaf tijdens het verhoor aan dat hij baalde dat iedereen auto's voor zijn woning parkeerde (06-111815).

Minderjarige verdachte aangehouden

Almelo
De politie heeft op 1 september rond 20.30 uur in een woning aan de Marke Haarle een 16 jarige jongen uit Almelo aangehouden voor het mishandelen van een 48 jarige stadgenoot. Eerder op de avond wilde de verdachte de zoon van de 48 jarige spreken. Dit in verband met een slepend conflict tussen de partijen. Het gesprek ontaarde in een vechtpartij waarbij de 16 jarige de 48 jarige naar grond werkte en hem in wurggreep hield. Na tussenkomst van de familieleden van de 48 jarige werd het gevecht beëindigd. De 48 jarige man heeft een aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek (06-111755).


---- --