Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekdeinde zondag 3 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 03-09-2006

Met onder meer: schennispleger, over de kop en tasjesroof

Twee keer aangehouden

Zaandam, zaterdag 2 september 2006, 05:17 uur.

De politie heeft een 28-jarige Zaandammer twee keer aangehouden. De eerste keer was het wegens openbare dronkenschap. De man was op de Dam en omgeving al enige tijd hinderlijk aanwezig. Toen hij tegen fietsers begon op te botsen besloten de agenten de man ter ontnuchtering in te sluiten. In de loop van de ochtend werd de man met een bekeuring in vrijheid gesteld. Op de Dr. Jan Mulderstraat in Zaandijk, op korte afstand van het hoofdbureau sloeg de man echter iemand van zijn fiets zodat hij voor de tweede keer werd aangehouden. Hij is aan het hoofdbureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Dronken

Purmerend, zaterdag 2 september 2006, 02:46 uur.

Een 18-jarige Purmerender is op de Koemarkt door de politie aangehouden omdat hij niet deed wat de agenten van hem vorderden. De jongeman, die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde, ging op een geparkeerde auto zitten en weigerde vervolgens de Koemarkt te verlaten. Ook wilde hij in de politieauto plassen en naar huis worden gebracht. Hij werd in plaats daarvan naar het bureau gebracht waar hij in de ochtenduren na ontnuchtering met een bekeuring werd heengezonden.

Wisselaar

Purmerend, vrijdag 1 september 2006, 16:56 uur.

De politie heeft een 47-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij in een supermarkt aan de Burg. D. Kooimanweg prijsjes had verwisseld. De man probeerde door lagere prijsjes op zijn duurdere artikelen te plakken met een lagere rekening de deur uit te komen. De prijsbewuste caissière trapte er echter niet in en de man werd aan de politie overgedragen. Hij kreeg van de winkelier een winkelverbod voor een jaar en werd na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Drankrijder op fiets

Purmerend, vrijdag 1 september 2006, 20:00 uur.

De politie heeft een 48-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens drankrijden op de fiets en het veroorzaken van een aanrijding. Volgens getuigen zou een man met zijn fiets tegen geparkeerde auto's zijn aangereden. Toen de agenten de schade aan de voertuigen bekeken kwam de verdachte zich melden. Hij blies in het bureau meer dan vier en een half maal (2,3 promille) de maximaal toegestane waarde op het analyseapparaat en mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Proces-verbaal van de aanrijding en het rijden onder invloed wordt opgemaakt.

Over de kop

Zuidoostbeemster, zaterdag 2 september 2006, 13:15 uur.

Een 24-jarige man uit Purmerend is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Zuiddijk met zijn auto over de kop was geslagen. De man reed vanuit de richting A7 in de richting van de Gedempte Singelgracht toen hij volgens een getuige naar links afweek, een betonblok raakte en over de kop sloeg. De man vertelde dat hij van het ongeluk niets wist en dat hij vermoedelijk door een lange werkdag een black-out had gehad. De auto is door de aanrijding vermoedelijk total loss en het betonblok werd uit de grond gereden. Een bergingsbedrijf heeft het wrak weg getakeld.

Getuigen tasjesroof gezocht

Purmerend, zaterdag 2 september 2006, 19:34 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof. Een 69-jarige Purmerendse reed in haar scootmobiel over de Purmersteenweg. Een fietser reed haar voorbij en griste haar handtas uit het mandje op haar voertuig. De dader wordt omschreven als een ongeveer 30-jarige, mogelijk Surinaamse, man. Hij was gekleed in een rode broek een blauw spijkerjack en een donkere baseballpet. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de recherche Purmerend via 0900-8844.

Gestolen auto snel terecht

Purmerend, zaterdag 2 september 2006, 22:27 uur.

De politie heeft na een melding dat er een auto was gestolen op de Slaperdijk direct mogelijk vluchtroutes in de gaten gehouden. Op de Jaagweg werd de auto door agenten gezien en gevolgd waarna in Amsterdam-Noord de auto aan de kant kon worden gezet. Twee Amsterdammers, een 36-jarige bestuurder en een 54-jarige inzittende werden aangehouden en ingesloten. De auto werd in beslag genomen.

Geen voorrang

Koog aan de Zaan, zondag 3 september 2006, 00:22 uur.

De politie maakt proces-verbaal op van een aanrijding waarbij twee vrouwen uit Zaandam gewond raakten. Een 58-jarige bestuurster van een personenwagen reed over de Guisweg vanuit de richting Guishof in de richting van de Westerkoogweg. Zij stuurde linksaf naar de oprit Rijksweg A8 en zag hierbij een door een 57-jarige vrouw bestuurde personenauto die uit de richting van de Westerkoogweg kwam over het hoofd. Door de aanrijding zijn beide voertuigen zwaar beschadigd geraakt. Beide vrouwen werden per ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Vernielen

Zaandam, zondag 3 september 2006, 04:55 uur.

Een 25-jarige man uit Broek op Langedijk is door de politie op de Gedempte Gracht aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd bij een eethuisje. Surveillerende agenten zagen dat de man met kracht op een tafel sloeg en deze vernielde. Ook schopte hij tegen een reclamebord dat hierdoor stuk ging. Een prullenbak die ook een flinke schop kreeg doorstond het geweld wel goed. De man werd aangehouden en verklaarde in de loop van de ochtend na ontnuchtering dat hij spijt had van het gebeuren en de schade aan de uitbater van het eethuisje zou vergoeden. Met een proces-verbaal op zak werd de Langedijker in vrijheid gesteld.

Vechten op de brug

Wormerveer, zondag 3 september 2006, 01:08 uur.

De politie heeft een 21-jarige man uit Wormer aangehouden als verdachte van mishandeling. Op de Zaanbrug werden agenten aangesproken door mensen uit Amsterdam met bebloede hoofden. Zij zouden zijn mishandeld door een groepje jongelui. Een van de verdachten kon kort na het incident worden aangehouden. De anderen waren al weg maar de namen zijn bij de politie bekend en zij zullen later worden gehoord.

Schennispleger

Zaandijk, zondag 3 september 2006, 07:25 uur.

De politie heeft een 24-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden die tijdens het fietsen op de Jan Steijnstraat zijn geslachtsdeel aan een voorbij rijdende vrouw toonde. Zij belde direct de politie en agenten konden de man aan de hand van het opgegeven signalement even verderop aanhouden. De man bekende in verhoor dat dit niet de eerste keer was dat hij zijn kunstje had vertoond. Er wordt onderzocht met welke zaken de man nog meer in verband kan worden gebracht.

Kwaad

Edam, zondag 3 september 2006, 03:00 uur.

Een 37-jarige man uit Amsterdam is door de politie aangehouden omdat hij weigerde zich van het Damplein te verwijderen. Er was een vechtpartijtje geweest en de verdachte gaf luidkeels aan dat hij anderen te lijf wilde gaan. In het belang van de openbare orde werd hem gevorderd weg te gaan. Hij weigerde en werd vervolgens aangehouden. De Amsterdammer werd na verhoor met een bekeuring heengezonden.