Politieberichten Heuvelrug, 14.20 uur

Utrecht, 03-09-2006

Snelheidscontroles

VEENENDAAL Op 1 september hield de politie op de Nieuwe Veenendaalseweg een snelheidscontrole. Aldaar geldt een maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. Tussen 13.40 en 14.40 passeerden 363 voertuigen het controlepunt. 48 Automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h. De overtreders ontvangen thuis een acceptgiro van het CJIB.

ELST Vrijdag 1 september controleerde de politie op de Rijksstraatweg in Elst een snelheidscontrole. Tussen 08.15 en 10.15 uur passeerden 1038 voertuigen het controlepunt. 113 Automobilisten overschreden de maximum toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/h. Opvallend was dat meerdere snelheidsovertredingen begaan werden door bestuurders van vrachtautos. De overtreders ontvangen thuis een acceptgiro van het CJIB.

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL Rond 01.40 uur werd de politie gestuurd naar de Van Maerlantstraat waar een bewoner twee jongens had aangehouden voor het vernielen van een autoruit. De bewoners was wakker geworden van glasgerinkel en was polshoogte gaan nemen. Een buurvrouw had gezien dat de jongens weg waren gerend en even later terug kwamen met een lichtkap van een lantaarnpaal in de handen. De bewoner hield beide jongens aan en belde de politie. Beide jongens, 16 jaar uit Veenendaal en 17 jaar uit Overberg, zijn voor verhoor ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder

WOUDENBERG Zaterdag 2 september controleerde de politie een 33-jarige automobilist op de Stationsweg Oost. De man uit Ede (Gelderland) bleek teveel gedronken te hebben; hij had maar liefst 645 ug/l alcohol in zijn lichaam. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingetrokken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

RHENEN Een 78-jarige bromfietser uit Wageningen raakte vrijdag rond 11.40 uur gewond bij een verkeersongeval.

De bromfietser fietste over het fietspad van de Grebbeweg. Bij de kruising met de Cuneraweg kreeg hij vermoedelijk geen voorrang van een 53-jarige automobilist uit Achterberg die vanaf de Grebbeweg rechtsaf sloeg. Het gevolg was een aanrijding waarbij de bromfietser letsel aan been en hoofd opliep. Hij is met de ambulance vervoerd naar de Gelderse Vallei. De politie onderzoekt het ongeval.

Oproep getuigen van vernielingen

VEENENDAAL De politie nam afgelopen weekend twaalf aangiften van vernieling van autos op. Alle vernielingen vonden vermoedelijk plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag en werden gepleegd op geparkeerd staande autos in de omgeving van de Morgenster en de Poolster. De autos werden allen bekrast met een scherp voorwerp. Heeft u informatie die kan leiden tot het oplossen van deze vernielingen, belt u dan met de wijkrecherche van Veenendaal, district Heuvelrug via 0900-8844.