Politieberichten Binnensticht, 15.00 uur

Utrecht, 03-09-2006

Verkeerscontrole

ZEIST De politie hield op vrijdag een verkeerscontrole op de Panweg in Zeist en op de Provinciale weg in Bunnik. In totaal schreven zij 19 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, doorrijden bij rood verkeerslicht, niet kunnen tonen van het rijbewijs, overschrijding van de maximaal toegestane snelheid, geen deugdelijke hulpkoppeling en niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

Dronken bestuurder

DEN DOLDER Vrijdagavond rond 23.55 uur zagen surveillerende agenten een auto in de berm naast de vluchtstrook op de A28 staan. Terwijl de agenten uitstapten om polshoogte te nemen, wilde de bestuurder net wegrijden. Deze man, 61 jaar uit Huis ter Heide, kon de blaastest niet volbrengen en werd naar het politiebureau overgebracht. Hier bleek uit de ademanalyse dat hij 735 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van acht uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal koperen pijpen

SOESTDUINEN Zaterdagochtend rond 02.25 uur controleerden surveillerende agenten een bestuurster van een bestelbus die over De Beaufortlaan reed. De APK van de bestelbus bleek verlopen en hiervoor werd een bekeuring uitgeschreven. Na toestemming van de bestuurster, 21-jaar uit Bergen op Zoom, controleerden de agenten de laadruimte. Hier troffen zij twee andere inzittenden aan op een lading koperen pijpen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Hierop werden alle inzittenden, vier in totaal aangehouden. Naast de bestuurster ging het om drie mannen, een van 21 jaar uit Aalburg en twee van 22 jaar; één uit Soest en één met een onbekende woonplaats. Het onderzoek loopt, de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vechtpartij

ZEIST Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een vechtpartij op het Lisztplein. Daar aangekomen bleek er een grote groep mensen op de been te zijn in verband met het lek steken van een aantal fietsbanden op de Chopinlaan. Twee getuigen wezen de vermoedelijke daders aan en vertelden dat zij ook verantwoordelijk waren voor de mishandeling van een 15-jarige jongen eerder die dag. Agenten hebben de twee verdachten, een 13-jarige en een 17-jarige jongen uit Zeist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee jongens hebben bekend de 15-jarige jongen te hebben geslagen omdat zij een conflict met hem hadden. Bij navraag bleek dat de jongen hierbij een zware hersenschudding heeft opgelopen en naar het ziekenhuis is gebracht. De 13-jarige jongen is zaterdag in vrijheid gesteld. De 17-jarige jongen is ingesloten voor verder verhoor over zowel de mishandeling als het leksteken van de fietsbanden.