Politie Limburg-Zuid
Persberichten Politie Limburg-Zuid, d.d. zondag 3 september 2006

Eysden: agenten gewond

Twee agenten van de politie Limburg Zuid zijn zaterdagmiddag in Eysden gewond geraakt, toen ze een man wilden aanhouden die even tevoren in de Schoolstraat een auto en een woonhuis met een bijl had toegetakeld. De man wist zich los te rukken, goot een fles wasbenzine over zijn kleding uit en stak zichzelf in brand. Daarbij liepen zowel de man als de agenten brandwonden op.

Zowel de verdachte, een 33-jarige inwoner van Maastricht, als een van de agenten moest na het incident voor behandeling naar het AZM worden overgebracht. De agent kon daarna naar huis; de verdachte werd in verzekering gesteld en zal maandag aan de officier van justitie worden voorgeleid.

Maastricht: dubbele boete

De politie heeft zondagnacht een 24-jarige man uit Maastricht aangehouden omdat hij op het Vrijthof stond te plassen tegen een stapel terrasstoelen en daarna weigerde om zijn geslachtsdeel weer in zijn broek te stoppen. Nadat hij tot drie keer toe vergeefs gesommeerd was om het zaakje op te bergen, werd de Maastrichtenaar opgepakt. Behalve voor wildplassen, leverde hem dat ook een proces-verbaal voor schennis van de eerbaarheid op.

Valkenburg: doorrijder aangehouden

De politie heeft zaterdagavond een 34-jarige man uit Klimmen aangehouden die in Valkenburg een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. De man bleek meer dan vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben.

Omdat het slachtoffer van de aanrijding het kenteken van de auto had opgeschreven, kon de doorrijder snel worden achterhaald. Toen de politie hem thuis in Klimmen ter verantwoording wilde roepen, bleek hij de beschadigde auto al in de garage te hebben opgeborgen. Bij zijn aanhouding verklaarde de Klimmenaar 7 glazen bier te hebben gedronken in Valkenburg en thuis nog eens 3 halve liters. De man is zijn rijbewijs kwijt en krijgt een forse boete.

Oirsbeek: zaalvoetbaalwedstrijd ontaardt in geweldpleging

Een zaalvoetbalwedstrijd tussen ZVV Eendracht uit Landgraaf en Adveo uit
Oirsbeek is zaterdagavond in een vechtpartij ontaard. Toen tegen het eind van de match een van de doelmannen omver werd geduwd, vielen er over en weer rake klappen.

Een van de spelers van de Landgraafse ploeg deed aangifte bij de politie wegens mishandeling door spelers van de tegenpartij. Hij verklaarde door diverse personen te zijn geslagen en getrapt en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Ook andere spelers van de Landgraafse vereniging deden aangifte wegens openlijke geweldpleging door spelers van het Oirsbeekse team. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

Geleen: illegalen aangehouden

Bij een loos alarm voor een binnenbrand in Geleen, is de politie zaterdag op 3 illegaal in Nederland verblijvende personen gestuit. Het gaat om twee mannen en een vrouw uit Iran. Het drietal is aangehouden.

De politie kreeg om 21.00 uur een melding van een mogelijke binnenbrand in een flatgebouw aan de Van Goyenstraat in Geleen. Het bleek echter om een loos alarm te gaan; er brandde slechts een barbecue op het balkon. In de woning trof de politie een Iraans sprekende neef van de Iraanse hoofdbewoner aan. Deze kon zich legitimeren. Toen de politie vroeg of er nog meer mensen in de woning waren, zei de man dat hij alleen thuis was. De agenten vonden het echter vreemd dat de badkamerdeur op slot zat. Toen de neef van de bewoner verzocht werd deze deur te openen, vertelde deze dat zijn neef, de hoofdbewoner, de sleutel had meegenomen.
In de badkamer trof de politie vervolgens 3 personen aan, die geen van allen papieren bij zich hadden. Ze beweerden op vakantie te zijn in Geleen en in Frankfurt bij een oom te wonen. Deze zou zich ook over hun paspoorten hebben ontfermd. De vrouw en de mannen zijn aangehouden wegens overtreding van de Vreemdelingenwet.

Sittard: inbraak in sportcomplex

Oplettende sporters hebben zaterdagmorgen in Sittard weten te voorkomen dat dieven aan de haal gingen met een vracht aluminium turnpalen uit de sporthal aan de Sportcentrumlaan. Ze moesten zonder buit vertrekken.

Enkele sporters zagen hoe 2 personen bezig waren palen over de omheining van het sportcomplex te gooien. Toen ze vanaf enige afstand om opheldering riepen, gingen de dieven er meteen vandoor. Ze hadden kans gezien om een nooddeur van de sporthal te forceren en een karretje vol te laden met de kostbare turnpalen. Die moesten wel nog even over de omheining worden gewerkt. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade: zware mishandeling

De politie heeft zaterdag in Kerkrade een 29-jarige man uit Herzogenrath aangehouden op verdenking van zware mishandeling van zijn vriendin. De man stak de vrouw in haar woning met een mes in het been en verborg zich daarna in de slaapkamerkast voor de politie.

Het incident vond plaats in een flatwoning aan de Van Gronsveldstraat in Kerkrade. De politie was omstreeks één uur in de nacht gebeld met de mededeling, dat de vrouw - de 41-jarige bewoonster van het appartement - door haar vriend mishandeld zou zijn en opgesloten was in de slaapkamer.
Nadat de politie zich toegang tot de woning had verschaft en de slaapkamerdeur geopend had, kwam het hevig bloedende slachtoffer naar buiten gestrompeld en vertelde ze dat haar vriend, de dader, zich in de kast had verstopt. Die werd daar inderdaad aangetroffen, samen met het mes waarmee hij de vrouw had toegetakeld.
De man werd in de boeien geslagen. De vrouw kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Kerkrade: fietser opzettelijk aangereden

Een 43-jarige automobilist uit Kerkrade heeft zaterdag toegegeven opzettelijk een fietser te hebben aangereden op de St. Pieterstraat in Kerkrade. De man was boos geworden omdat de fietser zijn vrouw zou hebben gespuugd.

De automobilist en zijn vrouw wilden van de provinciale weg de St. Pieterstraat oprijden, toen de motor van de auto afsloeg en het voertuig middenop de fietsstrook en het kruisingsvlak tot stilstand kwam. De fietser moest een uitwijkmanoeuvre maken en gaf luidkeels blijkt van zijn ergernis daarover. Toen de automobilist een stukje verder naast hem kwam rijden en de vrouw wilde uitleggen wat er gebeurd was, zou de fietser haar weer hebben uitgescholden en haar ook nog in het gezicht hebben gespuugd. Daarop verloor haar man zijn zelfbeheersing en reed de fietser opzettelijk aan. Vervolgens reed hij weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De fietser kwam ten val en klaagde over pijn in de benen en de heupen. Later op de avond kreeg de automobilist spijt van zijn daad en meldde hij zich bij de politie. Deze heeft de zaak in onderzoek.

---- --