Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 03-09-2006

Alcomobilisten aangehouden
KLAZIENAVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 37-jarige automobilist uit Emmen aan gehouden. Hij reed onder invloed over de Dordsedijk, had volgens een getuige de hele weg nodig en kwam na een bijna-aanrijding met een tegenligger in de berm tot stilstand. Daarna vluchtte hij een bouwland in. Met behulp van een politiehond werd de man opgespoord en aangehouden. Bij de ademtest blies hij bijna 0,9 promille. (06-176246)

Politie neemt drugs in beslag
COEVORDEN Zaterdagnacht controleerden agenten op de N34 een 20-jarige automobilist uit het Duitse Neuenhaus. Hij had drugs gebruikt, wat te zien was aan zijn gedrag en rijstijl. Hij is aangehouden. Een arts heeft vervolgens aan het bureau een bloedproef genomen. In de auto werd een behoorlijke hoeveelheid drugs aangetroffen, bestaand uit XTC-pillen, hash en speed. Een tweede inzittende, een 21-jarige plaatsgenoot van de bestuurder, is ook aangehouden. Beide zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (06-176313)

Politie controleert bij dancefestival
HOLLANDSCHEVELD Zaterdagavond controleerde de politie de aanvoer naar het dancefestival. Daarbij is samengewerkt met de Douane, waarbij drugshonden zijn ingezet. Vier mensen die in het bezit van drugs waren zijn aangehouden. Dat varieerde van hash tot GHB en cocaïne. Van 120 bestuurders is een blaastest afgenomen. Een bromfietser had teveel gedronken. Drie mensen zijn aangehouden omdat ze nog boetes hadden openstaan.
Een 39-jarige man uit Nijverdal is aangehouden omdat hij in het bezit was van ongeveer honderd gram hash. Dat is in beslag genomen. Een 25-jarige Emmenaar is aangehouden omdat hij in het bezit was van een fles GHB en een zakje speed.
Een 25-jarige man uit Almelo kreeg een boete van 100 wegens bezit van zes gram wiet.
Bij een 37-jarige man uit Almere werd een paar gram cocaïne aangetroffen, dat is in beslag genomen.
De bromfietser die teveel had gedronken is een 23-jarige man uit Hollandscheveld. Hij blies 0,93 promille en kreeg daarvoor een boete van 110.

Beschonken spookrijder op A28 aangehouden
ASSEN Zondagmorgen tegen 7.00 uur heeft de politie een 33-jarige man uit Tiendeveen aangehouden, die over de linkerbaan vanaf Beilen richting Groningen reed. Ter hoogte van de afslag Assen Centrum stopte hij voor een politieauto die midden op de rijbaan stond met blauwe zwaailampen. Hij werd vervolgens aangehouden. Bij de blaastest scoorde hij bijna 1,3 promille. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd.(06-176312)

Meisje aangereden; veroorzaker rijdt door
COEVORDEN Zaterdagmiddag is een 13-jarig meisje uit Stadskanaal gewond geraakt bij een ongeval. Ze stond op de De Vos van Steenwijklaan naast de auto van haar vader om in te stappen. De bestuurder van een donkerblauwe VW Golf, komend uit de richting Poppenharelaan, reed te dicht langs de auto en raakte deze, en het meisje dat tussen de twee autos in kwam. Ze liep daarbij een gebroken been op. De veroorzaker, een lange slanke man van ongeveer 50 jaar, met donker haar met een beetje grijs erin, is na het ongeval even gestopt en uitgestapt. Meteen daarna is hij weer ingestapt en weggereden. De politie is naar deze bestuurder op zoek. Zijn auto moet aan de rechterzijde beschadigd zijn. (06-176122)

Politie houdt fietsdief aan
ASSEN Zaterdagnacht zagen agenten een 18-jarige Assenaar over de Oostersingel fietsen met een tweede fiets op zijn rug. Deze fiets zat op slot. Toen even later de eigenares, in bezit van de fietssleutel, langs kwam, is de dief aangehouden. Het meisje kreeg haar fiets terug en de verdachte is ingesloten. (06-176274)

Man met gestolen koper aangehouden
EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag omstreeks vijf uur s nachts een bestelauto vanaf het terrein van de gemeente Emmen aan de Columbusstraat komen rijden, vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Agenten troffen de auto op aanwijzingen van de getuige aan op de Ermerweg, waar een stopteken werd gegeven. In de bestelbus zat een grote hoeveelheid koper, vermoedelijk afkomstig van het naastgelegen kabelbedrijf. De man is aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. (06-176291)

Politie onderzoekt zware mishandeling
HOOGEVEEN Zaterdagnacht is op de Kinholtsweg een 20-jarige jongeman uit Hoogeveen bij een conflict met twee nog onbekende jongens in zijn rug gestoken. Hij fietste samen met zijn vriendin naar huis en kreeg een woordenwisseling met de twee onbekenden. Dat ontaardde in wat duw- en trekwerk, daarna fietsten de twee verder. Thuis bleek dat hij een steekwond in zijn rug had en werd naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt deze zaak. (06-176287)

Caravan in brand
NIEUW WEERDINGE Zaterdagavond is brand ontstaan in een caravan aan het Jaagpad. De brandweer bluste de brand, maar de caravan is onbruikbaar geworden. De oorzaak van de brand is niet bekend. (06-176198)

Aangehouden na slaan agent
NIEUW AMSTERDAM Zaterdagnacht heeft de politie 19-jarige jongeman uit Leeuwarden aangehouden bij een discotheek aan de Vaart. Hij was de discotheek uitgezet en begon te vechten met een van de portiers. Een agent die ertussen sprong kreeg een klap in zijn gezicht. De jongeman is vervolgens aangehouden en ingesloten. Na verhoor is hij zondagmiddag in vrijheid gesteld, in het bezit van een dagvaarding. (06-176254)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.