Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie houdt verdachte inbraak op heterdaad aan
Publicatiedatum: 3-9-2006 15:23:06

Arnhem - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf. Omstreeks 02:30 uur kreeg de politie een melding, dat er ingebroken zou worden in een supermarkt in de wijk Presikhaaf. Ter plaatse kon de politie de 26-jarige man aanhouden die weggedoken lag achter een raam. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is met een dagvaarding heengezonden. Hij zal zich voor Justitie moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen wegens belediging

Publicatiedatum: 3-9-2006 15:22:39

Arnhem - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee aanhoudingen verricht wegens belediging. Een 20-jarige Arnhemmer kreeg omstreeks 03:30 uur in het centrum van Arnhem een bon voor wildplassen. Terwijl de jongen wegloopt, beledigt hij de agenten door ze uit te schelden. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau bleek tevens dat de man een valse naam had opgegeven. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt en hij is heengezonden met een dagvaarding.
Een 24-jarige man uit Deventer werd rond 03:45 uur aangehouden in de Pauwstraat in Arnhem wegens belediging. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is heengezonden met een dagvaarding. Bij de heenzending zou de 24-jarige man een arrestantenbewaker in het gezicht hebben geslagen. Daarop is de man opnieuw aangehouden, nu op verdenking van mishandeling. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het mishandelen van een ambtenaar in functie. Met een tweede dagvaarding is de man inmiddels heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Veel bekeuringen tijdens verkeerscontrole Arnhem-Zuid
Publicatiedatum: 3-9-2006 15:22:16

Arnhem - In samenwerking met het Verkeershandhavingsteam heeft de politie Arnhem Veluwezoom vrijdagmiddag een verkeerscontrole in Arnhem-Zuid gehouden. De nadruk lag op het controleren van bromfietsen. Er werd ook gecontroleerd op gordel en snelheid. Op de Batavierenweg werden er in totaal 37 bekeuringen gegeven: 16 boetes voor snelheid, 15 voor het niet dragen van de gordel en 3 voor de constructiesnelheid. Daarnaast gaf de politie bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, geen verzekering en geen helm. De hoogst gemeten snelheid lag op 112 km/uur. Op de Hollandweg constateerde de politie 14 overtredingen; elf boetes werden gegeven voor het niet dragen van de gordel en daarnaast gaf de politie bekeuringen voor geen rijbewijs, het geven van een lichtsignaal en de losbreekreminrichting.
De politie schreef 28 boetes uit op de Olympus / Koppelstraat: 15 voor het vermogen, 6 voor het niet dragen van de gordel, 2 voor het niet dragen van de helm en verder snelheid (77 km/uur), geen rem, geen certificaat, geen gele plaat en onder de 16 jaar een bromfiets besturen.
Er werd 1 bromfiets voor onderzoek uit het verkeer genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldiefstallen Arnhem

Publicatiedatum: 3-9-2006 15:21:56

Arnhem - De politie heeft dit weekend meerdere verdachten aangehouden voor winkeldiefstal. Een 43-jarige Arnhemmer werd vrijdagochtend in winkelcentrum Kronenburg aangehouden. De man, een zogenaamde veelpleger, zou omstreeks 10:45 uur onder meer snoep en bonbons hebben gestolen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats werd vrijdagmiddag omstreeks 14:20 uur aangehouden. Hij zou bij een warenhuis in het centrum van Arnhem een broek gestolen hebben. De man is met een dagvaarding heengezonden. Een 52-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats zou vrijdagmiddag omstreeks 14:30 uur een pakje sigaretten hebben gestolen bij een supermarkt in het centrum van Arnhem. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 17-jarige Gulpense werd omstreeks 16:30 uur aangehouden. Ze zou een aantal kledingstukken in een kledingwinkel in het centrum van Arnhem hebben gestolen en deze vernield hebben door de beveiligingslabels eraf te knippen. Tegen de Gulpense is proces-verbaal opgemaakt en ze is overgedragen aan bureau HALT. Twee meisjes van 15 en 17 jaar oud uit Zetten zijn zaterdagmiddag in het centrum van Arnhem aangehouden. De twee zouden sieraden hebben gestolen bij een kledingwinkel in het centrum van Arnhem. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn beide overgedragen aan bureau HALT.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---