Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (2 en 3 sept.)

TILBURG, 3 september 2006

Vechtersbazen aangehouden
ROOSENDAAL Drie mannen uit Roosendaal, 21 en 22 jaar oud, zijn zaterdag 2 september rond 02.15 uur aangehouden voor mishandeling. De drie hadden het in een horecazaak aan de Markt aan de stok gekregen met een horecaportier. Dat ontaardde in een vechtpartij tussen de 3 en de portiers van de zaak. Een 28-jarige portier liep daarbij een hoofdwond opliep en moest daarvoor naar een arts.
De drie mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

ROOSENDAAL Een 17-jarige man uit Roosendaal is vrijdagavond 1 september op de Markt aangehouden omdat hij aan vechten was. Op het kermisterrein surveillerende agenten kregen van bezoekers door dat er bij de botsautos een vechtpartij was. Eenmaal bij de attractie zagen de agenten hoe de 17-jarige een andere man een klap gaf. De Roosendaler is daarop meteen aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De andere man verdween in de menigte.
De 17-jarige mocht na zijn verhoor weer naar huis, maar wel met een boete van 300 euro in het vooruitzicht.

Betrapt op rijden onder invloed

NISPEN Een 49-jarige vrouw uit Nispen is vrijdagavond 1 september om 22.40 uur met haar auto op de Essenseweg van de weg geraakt, tegen een boom gereden en in de sloot tot stilstand gekomen. De vrouw raakte daarbij gewond en is daarvoor ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw had ook gedronken en in het ziekenhuis is van haar een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs is ook ingevorderd.

BOSSCHENHOOFD Het slingerend rijden van een 62-jarige man uit Bosschenhoofd, trok zaterdagmorgen om 02.20 uur op de
Bosschenhoofdsestraat de aandacht van surveillerende agenten. De man blies bij de ademanalyse 585 ug/l (1,35 promille) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. De man kreeg verder een rijverbod van 6 uur en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

WOUW Een 25-jarige vrouw uit Veldhoven is zondagmorgen om 01.00 uur ook haar rijbewijs kwijtgeraakt. De vrouw was op de A58 met haar auto tegen de vangrail gereden en het bleek dat ze ook had gedronken. Op het politiebureau blies de vrouw 675 ug/l (1,5 promille). Een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur waren daarna het gevolg.

STEENBERGEN Bij een controle op de David van Orliensstraat betrapten agenten zondag net na middernacht een 23-jarige man uit Tilburg die met te veel drank op achter het stuur zat. De man blies bij de ademanalyse 520 ug/l. Hij kreeg een procesverbaal met een boete van 480 euro in het vooruitzicht en een rijverbod van 5 uur.

STEENBERGEN - Bij een controle op de N259 bleek een 24 jarige automobilist uit Bergen op Zoom een slok te veel op te hebben. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 430 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur en tevens wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

STEENBERGEN Een 20-jarige automobilist uit Steenbergen is zijn begin augustus gehaald rijbewijs alweer kwijt. De man moest dit inleveren nadat hij zaterdag om 02.20 uur op de Seringenlaan was betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies hij 435 ug/l (1 promille) . Voor beginnend bestuurders geldt een maximum van 0,2 promille.
Met een rijverbod van 6 uur en de wetenschap dat hij binnenkort naar de rechter moet om zich te verantwoorden, mocht de man uit Steenbergen weer naar huis.

HOOGERHEIDE Een 19-jarige man uit Hoogerheide is zaterdag 2 september om 04.15 uur gepakt met te veeld rabnk op. De man blies bij de ademanalyse 680 ug/l. De man zou zijn rijbewijs hiervoor moeten inleveren, maar dat had hij geen. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL Op de Moutberg controleerden agenten zaterdagmiddag om 18.00 uur een 58-jarige man uit Roosendaal. Hij had stevig gedronken en dat bleek ook bij de ademanalyse met een resultaat van 995 ug/l (2,3 promille). Omdat de man al eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed was zijn rijbewijs al ingevorderd. De auto van de man werd inbeslaggenomen.
Tegen hem wordt andermaal proces verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van 12 uur.

Man kiest eieren voor zijn geld
BERGEN OP ZOOM - Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom dacht zaterdag 2 september om 00.30 uur de politie te slim af te zijn, maar misrekende zich. De man moest op de Westersingel met zijn auto naar de kant omdat agenten hem zagen rijden met de mistlampen aan. Toen de man geen identiteitsbewijs kon laten zien moest hij voor nader onderzoek mee naar het bureau. Daar gaf hij een valse naam op en dacht er met de smoes dat niemand bereikbaar was om zijn legitimatiebewijs te brengen, vanaf te komen. Toen de agenten daar niet intrapten en de man insloten om verder onderzoek te doen, bedacht de 23-jarige zich. Hij gaf toe dat hij een valse naam had opgegeven en hij bovendien ook geen rijbewijs had.

Agressieve man aangehouden
ROOSENDAAL Een 27-jarige man uit Roosendaal heeft zaterdagmorgen rond 09.00 uur enkele agenten flink beziggehouden. De agenten waren naar de van Beethovenlaan gestuurd omdat de 27-jarige daar steentjes naar passerende autos zou gooien. Daarbij had zeker 1 auto schade opgelopen.
De man werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar kort daarna werd hij gesignaleerd bij een benzinestation. Daar spraken de agenten hem aan en wilden hem gaan aanhouden, maar de man werd agressief en wilde de agenten te lijf gaan. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man van hen af te houden. De man zag echter wel kans om de benen te nemen. Op de Bredaseweg wisten de agenten de man uiteindelijke in de kraag te grijpen.
Op het politiebureau was zijn agressiviteit echter nog niet gezakt want daar moest het stucwerk van de kamer waarin de man was geplaatst het ontgelden.
In de loop van de namiddag is de man weer in vrijheid gesteld.

Man gaat door het lint
ST.WILLEBRORD Een 42-jarige man uit St. Willebrord is zaterdag 2 september rond 18.00 uur aangehouden omdat hij in de feesttent aan de Dorpsstraat vernielingen had aangericht.
De man was na een voorval tijdens de braderie eerder op de middag zo opgefokt geraakt dat hij later tijdens een discussie met enkele feestgangers helemaal door het lint ging. De man gooide daarop twee drankhekken tegen de bar en smeet 3 tafels door de tent en tegen de wand van de tent
Gewaarschuwde agenten wisten de man uiteindelijk tot bedaren te brengen en konden hem voor verhoor naar het politiebureau brengen.

Auteur: Jan Clarijs