Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda(2 en 3 sept)

TILBURG, 3 september 2006

Man opgepakt voor mishandeling
BREDA Een 32-jarige man uit Breda is zaterdag 2 september rond 02.00 uur aangehouden omdat hij zonder enige aanleiding een 17-jarige plaatsgenoot enkele klappen had gegeven. De mishandeling gebeurde op het van Coothplein waar de 17 jarige met enkele vrienden fietste en werd aangesproken door een groepje van 3 mannen. Nadat de fietsers waren gestopt en in gesprek raakten met de 3, begon de 32-jarige zonder dat daarvoor een aanleiding was, de 17-jarige te mishandelen. Het slachtoffer liep daarbij een blauw oog op.
Gewaarschuwde agenten konden kort na het voorval de agressieve Bredanaar in de Wilhelminastraat aanhouden.
Na zijn verhoor op het politiebureau kreeg de Bredanaar een boetevoorstel van 220 euro.

Man aangehouden voor diefstal barkruk
BREDA Een 25-jarige Bredanaar is zaterdag 2 september om 04.30 uur aangehouden toen hij er op de Vismarktstraat met een barkruk vandoor wilde gaan.
Surveillerende agenten werden tijdens hun ronde door het uitgaansgebied door roepende cafébezoekers geattendeerd op de Bredanaar. Hij fietste daar met een houten barkruk in de hand die hij kort daarvoor in een horecazaak aan de Vismarktstraat had gestolen en probeerde daarmee te ontkomen.
De agenten wisten aan de vluchtpoging van de man een eind te maken en konden hem aanhouden.

Man aangehouden voor beledigen van agenten
BREDA Agenten die zondag 3 september om 04.40 uur op de Ginnekenmarkt een controle hielden op de sluitingstijden van de cafes kregen daar te maken met een erg vervelende 49-jarige man uit Breda. Toen hij het ook nog nodig vond om de agenten te beledigen werd hij aangehouden.

Vrouw rijdt zonder rijbewijs
BREDA Een 21-jarige Bredase vrouw is zondag 3 september kort voor half drie betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de vrouw met haar auto bijna een aanrijding veroorzaken en dat was voor hen reden om haar te controleren. Nadat de vrouw op de Fellenoordstraat was gestopt en ze zich niet direct kon legitimeren bleek ook dat ze geen rijbewijs had.
De vrouw was in 2005 ook al eens bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Nu hoopt ze dat dit binnenkort niet meer gebeurt, want ze is aan het lessen.

Winkeldieven aangehouden
BREDA Een 31 jarige man is zaterdag 2 september om even voor 12.00 uur in een winkel aan de Karrestraat betrapt door beveiligingsmensen toen hij met 5 niet betaalde spijkerbroeken de winkel wilde uitlopen. De man is overgedragen aan agenten, die van de man een verklaring hebben opgenomen en hem met een dagvaarding op zak weer hebben weggestuurd.

BREDA - Zaterdagmiddag rond 15.30 uur is een 42-jarige Bredanaar in een levenmiddelenwinkel aan de Moerwijk aangehouden. Personeel had gezien dat de man 4 bakjes salades in zijn jaszak stopte en die bij de kassa niet afrekende. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en van de winkelier kreeg hij een winkelverbod van 2 jaar.

BREDA Een 14-jarig Zairees meisje uit Frankrijk is zaterdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in een schoenenwinkel in de Ginnekenstraat. Het meisje probeerde met een paar schoenen in haar tas de winkel uit te lopen, maar kon door personeel worden tegengehouden.

Man aangehouden voor baldadigheid
ETTEN LEUR Een 21-jarige dronken man uit Etten Leur wilde zaterdagmorgen 2 september om 04.40 uur zijn vrienden kennelijk laten zien wat hij wel durfde, maar hij had pech dat surveillerende agenten in de buurt waren. De agenten zagen dat de man op de Bredaseweg een fiets boven zijn hoofd hield en die in het water van de vijver gooide.

De man werd aangehouden maar voor de agenten hem naar het politiebureau brachten lieten ze hem eerst de fiets uit de vijver halen. De man kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid en voor openbare dronkenschap.

Auteur: Jan Clarijs