SP Tilburg

Tilburg, 3 september 2006

Twee Tilburgse SP'ers op kandidatenlijst Tweede Kamer

De gisteren gepresenteerde lijst met SP kandidaten voor de Tweede Kamer bevat twee Tilburgers: afdelingsvoorzitter Nathalie de Rooij (16) en senator en voormalig fractievoorzitter Tiny Kox.(25). De Rooij maakt een gerede kans op 'Den Haag', waarmee de Tilburgse SP vertegenwoordigers krijgt in beide kamers van het parlement.

Nathalie de Rooij is onderwijzeres aan de Rooi Pannen in en sinds vorig jaar voorzitter van de SP afdeling Tilburg en regiobestuurder voor West-Brabant. Daarvoor werkte zij in de onder anderen verpleging. Zij werd op 2 april 1973 geboren in Tilburg. Toen ze 3 jaar was, verhuisde ze naar Waalwijk. Daar ging ze naar school. Na de HAVO verhuisde ze terug naar Tilburg om te studeren.

Nathalie ging naar de lerarenopleiding, om Frans en Nederlands te studeren. Na veel omzwervingen in onder andere de zorg voor verstandelijk gehandicapten, de verpleeghuiszorg en de fabriek belandde ze alsnog parttime in het onderwijs in begin 2000. In deeltijd maakte ze haar lerarenopleiding Nederlands af en nog in dat zelfde jaar begon ze aan haar huidige baan als VMBO-docent in Tilburg. In 2003 verhuisde Nathalie naar Waalwijk. Daar werd ze actief bij de SP-ledenwerkgroep Waalwijk en droeg haar steentje bij aan de oprichting van de afdeling. In Waalwijk was Nathalie afdelingsvoorzitter.

In april 2005 werd Nathalie door de aanwezigen van de regioconferentie verkozen tot regiobestuurder over de SP-afdelingen in Midden- en West- Brabant. Door haar functie als regiobestuurder is ze ook lid van het landelijk Partijbestuur. In diezelfde maand kwam ze weer in haar geboorteplaats Tilburg wonen. Daar sloot ze zich aan bij het lokale SP-afdelingsbestuur. In november 2005 wordt Nathalie tot afdelingsvoorzitter benoemd van de SP Tilburg. Naast die taak begeleidt ze de SP-ledenwerkgroep Oisterwijk en houdt ze zich bezig met de coördinatie van de vrijwilligers.

Tiny Kox behoeft weinig introductie: hij is dé Tilburgse SP'er van het eerste uur en was hier ook het eerste langstzittende SP raadslid. Daarnaast was hij jarenlang Algemeen Secretaris van de SP en leidde de partij in de diverse verkiezingscampagnes die zorgden voor de entree en verdere groei van de fractie in de Tweede Kamer. Kox is sinds 2003 fractievoorzitter van de vier SP'ers in de Eerste Kamer. Nog steeds is Tilburg zijn thuishaven.

www.tilburg.sp.nl