Politie Haaglanden

Persberichten 3 september

Haaglanden, 03-09-2006

Vrouw dood in rolstoel
Den Haag De politie onderzoekt de dood van een 46-jarige vrouw, die zaterdag 2 september om 16.10 uur in een verpleeghuis in de Burgemeester Waldeckstraat levenloos werd gevonden in haar rolstoel. Verplegend personeel hadden haar vooroverzittend in de rolstoel aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten.

Ongenode gast schiet in woning
Den Haag In een woning aan de Hengelolaan is zaterdag 2 september omstreeks 20.00 uur een schietpartij geweest. Volgens de bewoner van het pand was er een verjaardagsfeestje aan de gang toen er een onbekende en ongenode gast aanbelde. Deze man liep de woning in en loste een schot. Niemand raakte gewond. Na het incident verdween de schutter in een gereedstaande auto. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden wegens poging doodslag
Den Haag De politie heeft zaterdag 2 september een 34-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden, die in de Genemuidenstraat een 43-jarige fietser uit Den Haag en zijn 10-jarige dochter opzettelijk zou hebben aangereden en daarna was doorgereden. Aan het incident zou een vechtpartij vooraf zijn gegaan. De slachtoffers bleven ongedeerd. De automobilist wordt verdacht van poging doodslag.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag De politie heeft vrijdag 1 september om 13.00 uur in een woning aan de Laan van Wateringse Veld ruim 700 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn vernietigd. Er waren geen bewoners in het pand.

Man gewond bij overval schoenenwinkel
Den Haag Een 21-jarige medewerker van een schoenenwinkel aan de Leyweg is vrijdag 1 septemberom 12.30 uur in zijn arm gestoken bij een gewapende overval. De overvaller dwong het personeel, onder dreiging van een mes en een vuurwapen, de kluis te openen en het geld uit de kluis in een rugtas te stoppen. Toen de overvaller werd gestoord ging hij er vandoor en verloor de rugzak. Niettemin wist hij met een geldbedrag van enkele duizenden euros te ontkomen. De medewerker, die in zijn arm was gestoken, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Mannen aangehouden met 4 kilo cocaïne
Den Haag De politie heeft vrijdag 1 september om 16.30 uur op de Stille Veerkade twee mannen aangehouden, die in hun auto vier kilo cocaïne hadden. De mannen, een 32-jarige Albanees en een 33-jarige Griek, waren voorbijgangers opgevallen, omdat ze een grote hoeveelheid geld aan het tellen waren.

Dronken man bekent moord
Den Haag Een 38-jarige man uit Haarlem, die vrijdag 1 september om 19.50 uur op de Grote Markt was opgepakt wegens openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde, verklaarde op het politiebureau dat hij in Haarlem zijn vriendin had vermoord. Toen de Haagse politie contact opnam met de politie van Haarlem, bleek dat de recherche in Haarlem zojuist een groot onderzoek was begonnen na de vondst van een dode vrouw. De verdachte werd in opdracht van de Officier van Justitie in Haarlem opnieuw aangehouden.

Steekpartij bij café
Den Haag Een 28-jarige Hagenaar is vrijdag 1 september om 21.30 uur met een mes in zijn rug gestoken bij een café in de Kempstraat. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Later op de avond heeft de politie een 21-jarige Hagenaar als verdachte aangehouden. De recherche onderzoekt de aanleiding en de toedracht van de steekpartij.

Gewonde bij overval op tuinbouwbedrijf
Pijnacker De 47-jarige eigenaar van een tuinbouwbedrijf aan de Europalaan in Pijnacker is vrijdag 1 september om 17.45 uur ernstig gewond geraakt bij een roofoverval op zijn bedrijf. Bij de overval, waarbij ook een klant licht gewond raakte, werd een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Drie overvallers takelden de man uit Pijnacker toe. Het slachtoffer werd met diverse botbreuken opgenomen in het ziekenhuis.

Auto tegen vangrail
Den Haag Een 25-jarige vrouw uit De Lier is zaterdag 2 september om 13.00 uur bij het invoegen van de Wippolderlaan op de rijksweg A4 de macht over het stuur verloren. Zij reed met haar auto frontaal op de vangrail en raakte bekneld. Zij moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. De vrouw is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen (14) met auto in weiland
Zoetermeer Een 14-jarige jongen uit Leidschendam is zaterdag 2 september aangehouden, wegens rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De jongen was ongevraagd met de auto van zijn moeder gaan rijden. s Nachts om 4.00 uur belandde hij met de auto in een weiland aan de Middelweg in Zoetermeer. De auto ging daarbij over de kop, maar de jongen bleef ongedeerd. Op het politiebureau verklaarde hij alcohol en drugs te hebben genuttigd.

Dronken fietser valt om
Voorburg Een 17-jarige fietser uit Leidschendam was zondag 3 september om 0.30 uur nog wel in staat om slingerend te fietsen. Maar toen agenten hem op de Koningin Wilhelminalaan lieten stoppen, was dit teveel gevraagd voor het wankele evenwichtsgevoel. De jongen viel met fiets en al tegen de politiewagen. De jongeman moest mee naar het bureau en blies 655 ugl. De ouders van de jongen hebben hem opgehaald aan het politiebureau.

Radardetector helpt niet
Leidschendam De politie heeft zaterdag 2 september om 19.00 uur op de rijksweg A4 een 32-jarige automobilist uit Leiden van de weg gehaald, die met een snelheid van (ongecorrigeerd) 164 km/uur over de snelweg jakkerde. De radardetector in zijn auto mocht niet baten tegen de videoserveillance van de politie. De man kon zijn rijbewijs inleveren en de radardetector werd in beslag genomen.