Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (3/9)

OOSTERHOUT NB, 3 september 2006

Politie en familie op zoek naar vermiste man

OOSTERHOUT: Sedert donderdag 31 augustus 2006 wordt een 65-jarige inwoner van Oosterhout vermist. Het gaat om dhr. Fijneman. Hij heeft op die dag zijn woning in de wijk Dommelbergen verlaten. Hij is vertrokken met zijn auto, een bordeauxrode Citroen ZX met het kenteken HT-NX-35. Nadien hebben zijn bezorgde familieleden niets meer van hem vernomen. De politie en de familie zijn op zoek naar deze man.

Dhr Fijneman is circa 1.65 meter lang, hij heeft een klein postuur en draagt een grijze baard. De door hem gemaakte afspraken van de afgelopen dagen is hij, geheel tegen zijn gewoonten niet nagekomen. De vermiste man heeft een broze gezondheid. Een ongeluk wordt daarom gevreesd. De politie is op zoek naar deze man en vraagt mensen die weten waar dhr. Fijneman mogelijk verblijft of die op andere wijze informatie kunnen geven die van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie Oosterhout is bereikbaar via 0900-8844.

Graffitispuiters aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: Vanmorgen werden omstreeks 11.00 uur twee minderjarige jongens uit Sprang-Capelle (14) en Dongen (15) in Oosterhout aangehouden nadat ze door getuigen waren betrapt op het spuiten van graffiti. Uit onderzoek kwamen een aantal vernielingen door het spuiten met verf uit een spuitbus aan de orde waarvoor beide verdachte jongeren in overleg met hun ouders een Haltverwijzing hebben gekregen. Het gaat om graffiti aan de Mathildastraat, Keiweg. Arendstraat, Nieuwstraat en Schapendries.

Man aangehouden na bedreiging

OOSTERHOUT: Op zaterdag 02 september werd omstreeks 21.00 uur een 23 jarige Oosterhouter op de van Wijngaardestraat te Oosterhout bedreigd door een 53 jarige inwoner uit Oosterhout. De bedreiging zou zijn gepleegd terwijl de 53 jarige Oosterhouter een mes in zijn hand hield. De 53 jarige verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

DONGEN: Op zaterdag 02 september werd in een winkel aan de Hoge Ham te Dongen een 30 jarige Dongenaar aangehouden wegens het stelen van een paar schoenen. De man werd na verhoor weer vrijgelaten, hem wacht de gang naar de rechter dan wel een boete.

Twee verdachten aangehouden na gooien met fiets in Waalwijk

WAALWIJK: In de nacht van 2 op 3 september 06 zijn twee Waalwijkers van 40 en 41 jaar aangehouden. Een niets vermoedende klant van een café gelegen aan de Grotestraat in Waalwijk kreeg zonder aanleiding een fiets naar hem toe gegooid. De klant wist deze af te weren, dien ten gevolge heeft deze klant wel letsel opgelopen en zich onder behandeling laten stellen in het ziekenhuis. De 40 jarige Waalwijker is vervolgens een straat verderop aangehouden de 41 jarige man belette de agenten om de andere man aan te houden en is vervolgens hiervoor ook aangehouden. PV zal worden opgemaakt.

Rijders onder invloed aangehouden

WAALWIJK: In de nacht van 2 op 3 september is omstreeks 03.30 uur een 22 jarige man uit Waalwijk in de Wilhelminastraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op een bromfiets. Na verhoor is de man naar huis gestuurd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

WASPIK: Op zondagochtend 3 september omstreeks 01.30 uur is een 19 jarige man uit Hedikhuizen op de rijksweg de A59 ter hoogte van Waspik aangehouden door de politie op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Hij is vervolgens meegenomen naar het bureau en onderworpen aan een ademanalyse waaruit bleek dat hij 245 ug/l blies. Als beginnende bestuurder heeft de man een rijverbod gekregen van 3 uur en er zal proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden.

MADE: Op zondag 03 september 2006 werd omstreeks 03.00 uur tijdens een controle op de Crullaan van een 27 jarige bestuurder uit Made vastgesteld dat hij teveel alcohol had gedronken. (395 ug/L) Tijdens het onderzoek bleek deze bestuurder tevens een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en met een boete en een rijverbod voor het rijden onder invloed evenals een proces-verbaal voor de softdrugs is de man naar huis gegaan.

Zoon mishandelt ouders

WERKENDAM: Op 3 september 2006 kreeg de politie omstreeks 07.00 uur een melding om te gaan naar Werkendam alwaar een zoon zijn ouders had mishandeld. De verdachte is een 19 jarige jongen, die vanwege een gedragsstoornis alleen in de weekends thuis verblijft. Er ontstond vanmorgen een conflict omdat de knul samen met zijn broer geheel onder de modder thuis kwam. De jongen is door het lint gegaan en heeft zijn moeder bij de keel gepakt. Op het geschreeuw is vader naar beneden gekomen, waarna die ook heeft klappen gekregen van zijn zoon. Ook werd zijn T-shirt kapot getrokken. De politie is ter plaatse geweest en heeft de jongen aangehouden en meegenomen. Er is een aangifte op genomen en verder onderzoek volgt.

Auteur: Willem van Hooijdonk