Politie Midden- en West Brabant

Grote brand in bedrijfspand in Tilburg

TILBURG, 3 september 2006

TILBURG: Vanmiddag is rond 12.00 uur een felle brand uitgebroken in een bedrijfspand (CZL) aan de Boterberg. De Tilburgse brandweer schaalde snel op naar twee pelotons en zette uiteindelijk circa 70 spuitgasten in. De brandbestrijding was er vooral op gericht om een pand dat vlakbij het brandende bedrijf stond en van dezelfde eigenaar is te behouden. Dit is gelukt. De brandweer en de andere hulpdiensten gaven om 15.00 uur het sein brand meester. Er is bij de brand niemand gewond geraakt, ook is er geen acuut gevaar voor de omgeving ontstaan.

Rond 12.00 uur kwam de melding van een brand binnen van een bedrijf dat gevestigd is aan de Boterberg, gelegen is op een industrieterrein in Tilburg West. Het bedrijf dat 50 personeelsleden telt, gebruikt bij hun productieproces diverse chemische stoffen, die op het terrein waren opgeslagen. De brandweer gebruikte deze kennis bij de bestijding van de brand. De politie zette vanwege de hevige rookontwikkeling direct het industrieterrein en drie belangrijke wegen daarom heen af. Dat waren de Dongenseweg, de Burgemeester Letschertweg en de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. De Tilburgse brandweer kreeg ondersteuning van omliggende korpsen. Ook de politieheli werd ingezet. Een brandweerofficier observeerde vanuit deze heli de brand en gaf zijn waarnemingen door aan het commando.

Ter plaatse was een commandocentrum ingericht met deelname van officieren van de politie, brandweer en GHOR. Er was sprake van een hevige rookwikkeling. Deze rook waaide echter niet naar de naburige wijk Reeshof maar over het industrieterrein heen in de richting van Loon Op Zand. In opdracht van de brandweer zijn metingen gedaan, waarbij geen concentraties gevaarlijke stoffen zijn aangetoond. Het sein brand meester is om 15.00 uur gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. De afgezette wegen zijn daarna weer vrijgegeven voor het verkeer. Loco-burgemeester van Tilburg Els Aarts heeft zich ter plaatse van de brand op de hoogte gesteld. Voor het verslagen personeel en de eigenaren van het bedrijf werd ter plaatse opvang verzorgd.

Regionaal werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een Regionaal Operationeel Team ingesteld. Door milieudeskundigen van diverse diensten worden op dit moment de eventuele milieugevolgen voor het betreffende bedrijfsterrein en de omgeving in kaart gebracht.

Verdachte meldt zich bij de politie

TILBURG: Vrijdagmiddag heeft zich bij de politie een 21-jarige Tilburger gemeld die gezocht werd door de politie als verdachte in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Tilburger, op maandag 28 augustus jl. Die avond vond een schietpartij met dodelijke afloop plaats in de omgeving van de Stokhasseltlaan.

Het rechercheteam was al enkele dagen op zoek naar een 21-jarige Tilburger. Vrijdagmiddag meldde hij zich omstreeks 16.45 uur aan het politiebureau aan de Ringbaan Zuid. Hij werd door een hulpofficier van Justitie in verzekering gesteld en zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dinsdag 29 augustus jl. formeerde de politie een Team Grootschalig Onderzoek naar aanleiding van een schietincident met dodelijke afloop, dat maandag 28 augustus rond 21.00 uur heeft plaats gevonden in de omgeving van de Stokhasseltlaan in het gebied Tilburg Noord. Hierbij kwam door vuurwapengeweld een 23 jarige inwoner uit Tilburg om het leven. Twintig rechercheurs werken aan het onderzoek.

Motorrijder gepakt met snelheid van ruim 200 kilometer per uur

TILBURG: Op zaterdag 2 september 2006 omstreeks 15.10 uur zag een motoragent van het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden & West Brabant dat een 30-jarige Rijenaar met zijn motorfiets een (gecorrigeerde) snelheid van 202 km/uur reed over de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Ter hoogte van de Salemdreef keerde de Rijenaar en reed weer dezelfde snelheid terug richting de Bredaseweg. De maximum snelheid op de Burgemeester Letschertweg bedraagt 80 km/uur. Het rijbewijs van de Rijenaar werd ingevorderd. Tevens is na telefonisch overleg met de Officier van Justitie de motorfiets in beslaggenomen waarop de Rijenaar reed. De politie maakt proces-verbaal op vanwege overschrijding van de maximumsnelheid met 122 kilometer per uur.

Looddieven aangehouden

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 23.15 uur op de Jan van der Leesstraat een 18-jarige Tilburger aangehouden die had ingebroken in een slooppand naast de kerk aan de de Ruijterstraat. Later dezelfde nacht kon ook de mededader een 17-jarige Tilburgse jongen worden aangehouden. De politie was ter plaatse gegaan na een melding dat er personen op het dak van de kerk zouden staan. De agenten zagen twee jongens over een hoge muur klimmen. Deze muur vormt de afzetting van het terrein van de kerk. De jongens zetten het op een lopen toen ze de agenten zagen. Via de Nazarethstraat liepen de knapen de van der Leesstraat in. Daar kon een van de vluchters worden aangehouden. Hij had zich onder een auto verstopt. Op het dak van het klooster vonden de agenten een aantal loodflappen. Ook bleek een deur geforceerd te zijn. De verdachten werden in verzekering gesteld. Ze zijn zaterdagmiddag weer vrijgelaten.

Garnalendief aangehouden

TILBURG: Een 62-jarige Tilburger is vrijdagavond in een supermarkt aan het Wagnerplein betrapt op de diefstal van vijf pakjes garnalen. De winkeldief had de pakjes in zijn jas verstopt. Hij liep tegen de lamp toen bij de kassa een alarm afging. De man verklaarde dat hij veel schulden had en van zijn uitkering niet rond kon komen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendieven aangehouden

TILBURG: Twee knapen zijn vrijdagavond door de politie aangehouden nadat ze bij een tennisvereniging aan de Beneluxlaan een damesfiets hadden gestolen. De diefstal was werd waargenomen door een getuige die de eigenaresse, een 45-jarige Tilburgse alarmeerde en het signalement van de dieven doorgaf. .Zij ging samen met haar man zoeken. Ook de politie stelde een zoekactie in. Agenten zagen in de Europalaan twee jongens fietsen die aan het signalement voldeden. Een van de jongens, een 18-jarige Tilburger, kon worden achterhaald. Via hem werd ook de mededader, een 16-jarige jongen, en de gestolen fiets achterhaald.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Vrijdagavond is op de Bredaseweg een 39-jarige man uit Turnhout betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 290 ugl. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Man aangehouden na belediging agenten

GOIRLE: Een 28-jarige Goirlenaar is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.30 uur op de Tilburgseweg aangehouden omdat hij twee passerende agenten beledigde. De verdachte, die bij een kroeg met enkele andere uitgaanders stond, vond het nodig om geruime tijd zijn reechtermiddelvinger in de richting van de dienders te houden. De agenten besloten daarop de man aan te houden. Aan het bureau kon de verdachte geen verklaring geven voor zijn gedrag. Hij kon het zich niet herinneren, maar vermoedde dat zijn alcoholgebruik hem daartoe had aangezet.

Man aangehouden na bedreigen en mishandelen winkelbediende

OISTERWIJK: De politie heeft vrijdagavond in Oisterwijk op de Blokshekken omstreeks 21.10 uur een 37-jarige man uit Moergestel aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen en bedreigen van een medewerkster van een winkel op de Dorpsstraat. In de winkel was kennelijk een conflict ontstaan. Daarbij was de verdachte achter de toonbank gekomen en had de medewerkster een duw gegeven waardoor ze op de grond viel. Nadat ze opstond kreeg ze nog een paar duwen en daarbij had de klant geroepen dat hij haar door de hele zaak kon slaan. De verdachte verklaarde dat hij naar de winkel was gegaan omdat zijn vrouw daar door de winkelbediende voor gek was gezet. Hij wilde verhaal halen en werd boos toen de 25-jarige medewerkster haar baas niet wilde bellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dieven kentekenplaten op heterdaad aangehouden

TILBURG: Een hondengeleider van de politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de Korenbloemstraat op heterdaad twee mannen betrapt die bezig waren met het stelen van de kentekenplaten van een auto. Hij zag dat een van de mannen een kentekenplaat vasthield. In de auto van het duo lag nog een losse plaat. De beide mannen vluchtten weg maar konden door andere surveillance eenheden worden aangehouden. De platen bleken in de straat van een Opel Corsa afgehaald te zijn. De verdachten zijn een 32-jarige veelpleger en een 19-jarige Tilburger. De veelpleger is conform afspraken met Justitie in verzekering gesteld. Hij gaf de diefstal toe. Hij wilde de platen op zijn auto doen om daarmee te tanken, zonder te betalen.

Acht arrestaties tijdens horecatoezicht Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De politie heeft de afgelopen twee nachten in totaal acht verdachten aangehouden in het Tilburgse uitgaanscentrum. Onder de arrestanten bevindt zich een 27-jarige man uit Hapert die het nodig vond om vanuit een hotelkamer een blikje frisdrank naar beneden te gooien. Het blikje vloog rakelings langs het hoofd van een 23-jarige Tilburger.

Nacht van vrijdag op zaterdag
TILBURG: Een 31-jarige Tilburger is omstreeks 00.45 uur op de Heuvel aangehouden omdat hij twee bikers had beledigd. Een 32-jarige Tilburger werd op de Heuvel omstreeks 01.10 uur aangehouden omdat met een open blikje bier liep, wat ingevolge de APV niet is toegestaan. Twee Tilburgers van 21 en 19 jaar zijn omstreeks 04.00 uur aangehouden omdat ze een fiets hadden vernield bij het Centraal Station. Ze tilden een fiets op die afgesloten in de stalling stond en lieten deze weer vallen. Het voorwiel en het stuur waren verbogen. De jongens waren onder invloed van alcohol en naar eigen zeggen op zoek naar hun eigen fiets die ze niet konden vinden.

Nacht van zaterdag op zondag
TILBURG: een 17-jarige Tilburgse jongen werd omstreeks 03.00 uur op de Heuvel aangehouden omdat hij agenten beledigde. Een 16-jarige Tilburgse jongen werd omstreeks 03.15 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij met een boksbeugel liep. Een 22-jarige Tilburger werd omstreeks 03.25 uur op de Heuvelring gearresteerd, nadat hij een uitgaander met gebalde vuist geslagen had. Een 27-jarige man uit Hapert werd omstreeks 04.45 uur aangehouden nadat hij vanuit een hotelkamer had gegooid met een blikje Sprite in de richting van een 23-jarige Tilburger. Het blikje vloog rakelings langs het hoofd van de Tilburger. Een 24-jarige Tilburger moest omstreeks 05.00 uur mee met de politie. Vanuit een groep jongeren die op de Paleisring liep werden agenten beledigd. Tijdens de controle van deze uitgaanders bleek dat de verdachte zich niet kon legitimeren.

Politie onderzoekt aanrijding met doorrijding

TILBURG: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.45 uur op de Statenlaan een 29-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het doorrijden na een aanrijding op het Valeriaanhof. De verdachte had daar met een vriend een feestje bezocht. Hij zou in zijn bestelauto gestapt zijn en bij het wegrijden tegen een geparkeerde auto zijn gereden. Daardoor was een deuk in het rechtervoorportier ontstaan. De politie trof de doorgereden auto stilstaand op de Statenlaan aan. De verdachte zat achter het stuur, maar verklaarde dat hij niet gereden had. Ook kon hij zich geen aanrijding herinneren. De verdachte was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongeren aangehouden voor diefstal na afloop tentfeest voetbalclub

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Pannenschuurlaan en de Sprendlingstraat zeven jongens aangehouden die zich na afloop van een feest van een voetbalvereniging aan de Berkelseweg hadden schuldig gemaakt aan diefstal van twee kratten frisdrank en tien losse flessen. Ook hadden ze zeven lege fusten verstopt, mogelijk om deze later mee te nemen. De jongens hadden al eerder problemen gemaakt op het feest dat zich in een tent afspeelde. Ze werden nog achtervolgd door een medewerker maar weigerden de spullen terug te geven. Het gaat om knapen uit Haaren (5) en Helvoirt (2) in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk