Ingezonden persbericht


Tweede plek Jeroen Bleekemolen in Porsche Carrera Cup

Zandvoort, 3 september 2006. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) heeft een indrukwekkende gastrace in de supercompetitieve Porsche Carrera Cup achter de rug. In het veld van 33 Porsches eindigde hij als tweede! Michael Bleekemolen (Aerdenhout) eindigde op de 22ste plaats.

Tijdens het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort kwamen Jeroen en Michael Bleekemolen in actie in de Porsche Carrera Cup. Deze merkencup rond de Porsche 997 GT3 in Cup-versie staat bekend als minstens zo competitief als de Porsche Supercup, waarin Team Bleekemolen dit seizoen actief is. In zijn eerste optreden in een Porsche dit seizoen stelde Jeroen Bleekemolen de vierde startpositie veilig voor de race op zijn thuiscircuit. Zijn vader Michael moest genoegen nemen met de dertiende trainingstijd in het 33 Porsches tellende veld.

De race werd, in tegenstelling tot de training, onder natte omstandigheden verreden. Jeroen presteerde uitstekend op de kletsnatte baan. Bij de start schoof hij op naar de derde plek, een positie die hij in de tweede ronde alweer kwijtraakte. Vervolgens passeerde hij eerst Richard Lietz, een topper in de Porsche Supercup, en vervolgens Chris Mamerow (derde in de tussenstand van de Porsche Carrera Cup). Jeroen eindigde aldus als tweede, hij moest alleen winnaar Richard Westbrook (kersvers kampioen in de Porsche Supercup) voor zich dulden. "Het hele weekeinde behoorde ik bij de snelste rijders, ondanks dat ik voor het eerst dit jaar met deze auto rijd en mijn tegenstanders bijna wekelijks", aldus Jeroen. "Ik heb vandaag weer laten zien dat ik in een heel zwaar en competitief veld met gelijkwaardige auto's voorop kan rijden. Het startveld was dit weekeinde echt supersterk, er stonden vier of vijf voormalige Porsche Supercup-kampioenen aan de start." Michael Bleekemolen kampte met problemen met de rembalans en moest daardoor genoegen nemen met de 22e plek.

Volgend weekeinde komen Jeroen en Michael Bleekemolen in actie in de Porsche Supercup, in het voorprogramma van de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza.

Uitslag Porsche Carrera Cup: 1. Richard Westbrook (GB), 18 ronden in 36:10.364; 2. Jeroen Bleekemolen, op 3.678; 3. Uwe Alzen (D), op 4.285; 22. Michael Bleekemolen, op 1:29.935.

Kijk voor actuele informatie over Team Bleekemolen op www.bleekemolen.com.
---

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, tel. 0654 761 162 en Michael Bleekemolen, tel. 0653 160 022.


---- --