Ingezonden persbericht

Persbericht Skatebond Nederland
www.skatebond.nl

WK skeeleren Anyang, Zuid-Korea, 2 t/m 9 sept. 2006

WK dag 2: Blokhuijsen 8e en Huisman 9e

Sjoerd Huisman (Andijk) en Jan Blokhuijsen (Zuid-Scharwoude) hebben op de tweede dag van de WK in Anyang een top 10-plaats behaald. Blokhuijsen werd achtste op de punten/afvalkoers bij de junioren jongens; Huisman negende bij de senioren. Elma de Vries (Haule) en Bianca Roosenboom (Kampen) haalden de halve finales op de 1000 meter.

Huisman en Blokhuijsen reden zich allebei in de finale van de punten/afvalkoers, die uit tien man bestond. Huisman pakte onderweg echter geen punten en werd dus 9e. Voor junior Blokhuijsen gold hetzelfde. Koen Verweij (Alkmaar) haalde de laatste tien net niet, hij werd 12e.

De Nederlandse dames hadden het geluk niet aan hun zijde tijdens de 1000 meters. Beide zaten in de halve finale, maar in een te langzame serie. De eerste van elke halve finale plaatst zich rechtstreeks, zes plaatsen zich op tijd. Roosenboom en De Vries zaten beide in de langzaamste van de twee halve finales.

In de 10 km punten- en afvalkoers werd Bianca Roosenboom gediskwalificeerd.

Mark Horsten (Haulerwijk) en Ronald Mulder (Zwolle) kwamen voor de senioren heren uit op de 1000 meter. Horsten werd 2e in zijn serie, Mulder 3e. Beiden gingen niet door vanwege de te langzame tijd in de serie. Horsten werd vorig jaar nog 7e op deze afstand, maar had dit jaar het geluk niet aan zijn zijde.

De 1000 meter werd gewonnen door de Colombiaanse superster Jorge Botero uit Colombia. Hij deed dat vóór Joey Mantia uit Amerika en Patrizio Triberio uit Italië. Bij de dames won ook een Colombiaanse: Cecilia Baena. Andrea Gonzales uit Argentinie werd 2e; Nicole Begg (Nieuw-Zeeland) 3e.

De punten/afvalkoers werd bij de senioren mannen gewonnen door Scot Arligde. Nieuw-Zeeland pakte daarmee het 2e goud van de dag. Koreaan Jong Nam werd 2e, Pierdavide Romani uit Italie 3e. Bij de dames won de Nieuw-Zeelandse Nicole Begg (die ook al 3e werd op de 1000 meter), voor Holguin (Colombia) en Mye Kim (Korea).

Met dank aan: www.skatefan.nl

Uitslagen en websites in Engels:

http://www.2006anyang-worldinline.com/eng/

http://www.patincarrera.com/anyang2006/eng/

http://www.teamrollerblade.com (World Champs 06)