Radboud Universiteit Nijmegen


Vooraankondiging


Ma 04-09-2006 Opening academisch jaar 2006-2007

Cees Nooteboom ontvangt tijdens de opening van het academisch jaar een eredoctoraat vanwege zijn veelzijdig literair oeuvre, dat diep geworteld is in de Europese cultuur en geschiedenis. Hij houdt ook een lezing. Daarnaast zal Esther op de Beek, die afstudeerde op de verwarring die Cees Nooteboom bij zijn lezer teweegbrengt, een toespraak houden.

In het kader van dit eredoctoraat organiseert de Faculteit der Letteren op vier opeenvolgende dinsdagavonden in september (5, 12,19 en 26 september) publiekscolleges over het werk van Cees Nooteboom. Dinsdag 26 september zal de auteur zelf aanwezig zijn om publieksvragen te beantwoorden. Plaats en tijd: Aula, Comeniuslaan 2, aanvang 20.00 uur. Informatie: http://www.ru.nl/letteren/actueel/agenda/

De academische plechtigheden worden gehouden in de Academiezaal van de Aula, Comeniuslaan 2 (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit Nijmegen, telefoon (024) 361 60 00, e-mail: info@communicatie.ru.nl. De wetenschapsagenda is ook te vinden op internet: www.ru.nl/agenda en onder de rubriek Onderzoek op www.ru.nl/onderzoek.


---- --