Universiteit Maastricht


Afbeelding: Opening Academisch Jaar

De Universiteit Maastricht opent op maandag 4 september 2006 het Academisch Jaar 2006-2007 in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het wordt opnieuw een feestelijke bijeenkomst waarbij de UM zich presenteert als internationale universiteit aan relaties, medewerkers, studenten, alumni en Maastrichtenaren. Voor de muzikale omlijsting zorgt het Jazz Ensemble van het Conservatorium Maastricht.

Het thema van deze feestelijke dag is 'A Taste of Quality'. De UM heeft scouting van jong talent, zowel studenten als medewerkers, hoog in het vaandel staan. Daarom gebruikt de UM dit lustrumjaar om dat talent op het podium te zetten, ook tijdens de Opening Academisch Jaar 2006-2007. Denk bijvoorbeeld aan de uitreiking van de Studentenprijs, het Hustinxstipendium voor jong onderzoekstalent en de beurzen. Maar ook aan de studenten van het Conservatorium Maastricht, die hun muzikale talent demonstreren bij de uitvoering van hun eigen arrangementen en composities.

Minister van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt een toespraak en neemt uit handen van Jo Ritzen het eerste exemplaar van het Strategisch Programma 2006-2010 in ontvangst.

Een nieuw element in de Opening Academisch Jaar zijn de lunchprogramma's voor genodigden voorafgaand aan de academische zitting. Ambassadeurs van landen binnen en buiten Europa, bedrijven uit de regio, schoolkrantredacties uit het hele land, alumni en partners van hoogleraren kunnen allemaal rekenen op een persoonlijke ontvangst op één van de vele UM-locaties.

UM-relaties en andere belangstellenden zijn van harte welkom om het middagprogramma bij te wonen (aanmelding via bovenstaande link). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jet van der Pluijm, Congresbureau UM, tel 043 388 5978, e-mail
Jet.vanderPluijm@FD.unimaas.nl