Saxion Hogescholen
BR>

di 18 juli 2006

Saxion-studenten sneller in Deventer

Saxion Hogescholen gaat studenten die in de Achterhoek wonen en in Deventer hun opleiding volgen, met ingang van 4 september een snelle busverbinding aanbieden. Daartoe heeft Saxion een contract afgesloten met Syntus. Met deze extra service verbetert Saxion de bereikbaarheid vanuit de Achterhoek en bekort ze de reistijd voor studenten. Samen met de gemeente Deventer is gezorgd voor een opvallend uiterlijk van de bus, waarmee de bus tevens ingezet wordt als middel om Deventer als aantrekkelijke studentenstad te promoten.

De Saxionbus vertrekt om half acht `s morgens uit Doetinchem en levert de studenten om tien voor half negen voor de deur van de hogeschool in Deventer af. Om half vijf vertrekt de bus weer huiswaarts. Dit betekent voor studenten een tijdwinst van zeventig minuten ten opzichte van de reistijd met regulier openbaar vervoer. De snelle buslijn is niet alleen interessant voor studenten die in de directe omgeving van Doetinchem wonen. Ook voor studenten uit andere plaatsen in de Achterhoek biedt deze hogeschoolbus voordelen, omdat er in de dienstregeling rekening wordt gehouden met de aankomsttijden van treinen en bussen vanuit onder meer Aalten, Varsseveld, Terborg, 's Heerenberg en Gendringen.

De nieuwe buslijn betekent een uitbreiding van de vervoerservice die Saxion al sinds 1997 aanbiedt aan studenten die vanaf Aalten snel en comfortabel naar Enschede willen reizen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------