Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 31 juli 2006

BNN-ERS BELEVEN HUN ULTIEME KICKS IN TRY BEFORE YOU DIE

In het tweede seizoen van het BNN-programma Try Before You Die gaan de BNN-ers Katja, Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Dennis Storm, Ruben Nicolai en Sander Lantinga weer hun grenzen verleggen. De kijker kan hun unieke avonturen meebeleven van 4 september tot en met 23 oktober van 22.00 uur tot 22.40 uur op Nederland 3.

De BNN-presentatoren krijgen weer de meest ultieme kicks voor hun kiezen. De presentatoren doen dingen die ze altijd nog wilden beleven voordat ze dood gaan. Zo streakt Sander op Wimbledon, voert Sophie actie met Greenpeace, bezoekt Filemon het koudste dorp van de wereld, gaat Katja naar Tsjernobyl om te zien hoe de situatie daar is 20 jaar na datum, speelt Ruben mee in een aflevering van de langstlopende soap ter wereld As the World Turns en zit Dennis in de jury van een wet T-shirt contest.

Op dit moment is nog niet bekend welke onderwerpen er in welke aflevering te zien zijn. Wel is duidelijk dat Sophie aftrapt in aflevering één met haar actie voor Greenpeace. Sophie ketent zich op 40 meter hoogte vast in de kooiladder van de silo om aandacht te vragen voor de oprukkende sojateelt die de grootste bedreiging vormt voor het Amazoneregenwoud. Dit levert spectaculaire beelden op van Sophie, die voor haar dood een goede daad wil doen.

Om een voorproefje te krijgen van een Try Before You Die-ervaring, rijdt er vanaf nu de Try Before You Die-snackcar door 't land. Iedereen kan dan ervaren hoe gefrituurde sprinkhanen, bloederige worst, hanentenen en meelwormen smaken. De eerstvolgende mogelijkheid om de snackwagen tegen te komen is op 5 augustus bij Solar in Roermond.

Meer informatie en foto's: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl