Gemeente Hellendoorn


Onderhoud kruispunt Wierdensestraat-Boomcateweg-Kruidenlaan en gedeelten Grotestraat van 4 tot en met 10 september

In de week van maandag 4 tot en met zondag 10 september 2006 sluit Rijkswaterstaat de N35 tussen de Burgemeester H. Boersingel en Wierden voor al het verkeer af. Dat heeft te maken met de aanleg van de parallelweg langs de Rijksweg 35. Het doorgaande verkeer vanaf Almelo en Raalte (Zwolle) wordt omgeleid via de A1. Verkeer met bestemming Nijverdal en Hellendoorn wordt vanaf Almelo via Rijssen omgeleid. Hierdoor zal het doorgaande verkeer Nijverdal mijden. De gemeente heeft besloten gelijktijdig enkele grote onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Kruising Wierdensestraat - Boomcateweg - Kruidenlaan dicht Het kruispunt Wierdensestraat - Boomcateweg - Kruidenlaan wordt gedurende de aangegeven periode afgesloten. Deze kruising krijgt een nieuwe asfaltlaag, detectielussen en markering.Tegelijkertijd worden enkele masten van de verkeerslichten vervangen en opnieuw in de verf gezet. Deze kruising is de hele periode van 4 t/m 10 september afgesloten.

Kruising Grotestraat - G. van der Muelenweg
Op de G.van der Muelenweg ter hoogte van de aansluiting met de Grotestraat moet een klein gedeelte van het asfalt worden vervangen dat vorig jaar tijdens de reconstructie van de Grotestraat is aangebracht. De slechte weersomstandigheden tijdens het aanbrengen van deze asfaltlaag heeft de kwaliteit nadelig beïnvloed. Dit gebeurt op één avond na de spits. Hiervoor zal één poot van de kruising, te weten de zijde G. van der Muelenweg, tijdelijk voor een korte periode afgesloten zijn.

Grotestraat richting Zwolle
In de Grotestraat het gedeelte vanaf de opstelvakken van de verkeerslichten voor de aansluiting met de Smidsweg in de richting van de bebouwde komgrens bij de Bonteweg, wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. In een later stadium wordt er nog door middel van een persing onder de weg door een rioolaansluiting gemaakt op het riool aan de Grotestraat vanuit de Esweg. De asfaltwerkzaamheden zullen plaatsvinden in de avond en nachtelijke uren gedurende enkele dagen tussen 20.00 en 06.00 uur.

Bereikbaarheid Nijverdal
Het verkeer wordt via borden omgeleid. Nijverdal is overdag te bereiken vanaf Rijssen, Ommen en Raalte. En via een omleiding vanaf Almelo en in de avonduren vanaf Raalte. Doorgaand verkeer Zwolle-Almelo wordt omgeleid via de A1. Het industrieterrein 't Lochter is bereikbaar vanaf Rijssen vanaf Ommen en Raalte via de Smidsweg, Rijssensestraat en Burgemeester H Boersingel.

Overlast voor bewoners en verkeer
De gemeente is zich er van bewust dat dit overlast zal veroorzaken voor aanwonenden, bewoners en het verkeer. Door de planning van onze werkzaamheden te combineren met die van Rijkswaterstaat denken wij de overlast te beperken tot een relatief korte periode.