Provincie Zuid-Holland

Onderhoudswerkzaamheden N217 bij Kiltunnel

De provincie Zuid-Holland start maandag 4 september met onderhoudswerkzaamheden aan de N 217 bij de Kiltunnel. Tijdens de werkzaamheden die tot en met 20 oktober duren, wordt de weg gedeeltelijk afgesloten.

Gedeeltelijke wegafsluitingHet weggedeelte na de laatste verkeerslichten vanaf Dordrecht tot de tunnel krijgt nieuw asfalt. In de tunnel zelf vinden geen werkzaamheden plaats. De weg is gedeeltelijk afgesloten van maandag tot en met donderdag (tussen 20.00 en 6.00 uur) en in het weekend van vrijdag 20.00 tot maandag 6.00 uur.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase is er voor een periode van drie weken een afsluiting van de hoofdrijbaan, de busbaan, de parallelweg en het fietspad richting 's Gravendeel. In de tweede fase is er voor eveneens drie weken een afsluiting van de hoofdrijbaan en het fietspad richting Dordrecht.

Het verkeer kan via een beperkte toegangsweg van de Kiltunnel gebruik blijven maken. Tijdens de werkzaamheden van fase 1 wordt het verkeer over de andere weghelft geleid, hetzelfde geldt voor fase 2. Er zijn dan één rijbaan en twee tolpoortjes per rijrichting beschikbaar. Voor de tunnel wordt het verkeer van de ene weghelft teruggeleid naar de andere rijbaan. Het gebruik van de tolweg is tijdens de werkzaamheden gratis. Het nabij gelegen bedrijventerrein "Dordtse Kil III" blijft bereikbaar. Fietsers kunnen op een aangepaste manier hun weg vervolgen.

Onderhoud noodzakelijkDe N 217 is een belangrijke doorgangsroute van Dordrecht naar de zuidelijke helft van de provincie en vice versa. Om de weg veilig en begaanbaar te houden, is onderhoud noodzakelijk. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden is het onvermijdelijk om bepaalde weggedeelten van de N 217 gedeeltelijk af te sluiten. De provincie probeert de overlast hierdoor zo veel mogelijk te beperken.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22