Gemeente Den Haag

Op maandag 4 september a.s. begint de herinrichting van het Buitenhof. De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fases en beginnen aan de kant van Maison de Bonneterie en aan de zijde van de Passage. De rijbaan langs de bioscoop is dan afgesloten voor alle verkeer. Half oktober beginnen de werkzaamheden op het middendeel van het Buitenhof. Begin 2007 wordt het laatste deel aan de zijde van de Raad van State aangepakt. Alle werkzaamheden aan het Buitenhof zijn 1 april 2007 klaar.

Bereikbaarheid
Van 4 tot 15 september wordt de bestrating in het eerste deel van de trambaan vervangen door mangaanklinkers. In deze periode is de Gravenstraat afgesloten voor het verkeer. Het Buitenhof is bereikbaar via de Hofweg en de Kneuterdijk. Het gebied aan de zijde van het oude Stadhuis is bereikbaar via de Jan Hendrikstraat. De Kettingstraat is beperkt bereikbaar. Vanwege Prinsjesdag op 19 september, wordt er tussen 15 en 20 september niet gewerkt. Na 20 september wordt de bestrating voor de gevels vervangen tussen hotel Corona, de Gravenstraat en de Hofweg. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen, winkels en bedrijven voor voetgangers bereikbaar via loopschotten.

Nieuw inrichting
Het Buitenhof wordt opnieuw ingericht volgens de uitgangspunten van De Kern Gezond. Het plein wordt autovrij gemaakt, rijbanen verdwijnen en de bestrating en verlichting wordt vernieuwd. Na de herinrichting van het Buitenhof fungeert het gebied vanaf het Kerkplein tot aan het Buitenhof als één promenadegebied. Door deze verkeersafsluiting worden de twee autovrije delen van de binnenstad samengevoegd tot één groot autovrij gebied.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van het Buitenhof is te vinden op de website www.denhaag.nl/dekerngezond.